Terim: VAR olsaydı yarı finale yükselebilirdik

Dünya Kupası maçlarını izlemek için Katar'da bulunan Fatih Terim, çok ilginç bir deneyimin kendilerini beklediğini kaydetti. 2012-2013 sezonunda Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde ulaştığı başarı hakkında da konuşan Terim, "O sezon VAR olsaydı belki de yarı finale yükselecektik." dedi.

SPOR 22.11.2022, 17:40 23.11.2022, 12:51 Hakan Öksüz
Terim: VAR olsaydı yarı finale yükselebilirdik

Galatasaray ve A Milli Takım'ın efsanevi teknik direktörü Fatih Terim, Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'ndan kendi kariyerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Karşılaşmaları izlemek için Katar'a giden Terim, Dünya Kupası'nın ilk defa yaz dışında bir mevsimde oynanmasının ilginç olacağını söyledi.

"Stadyumların içinde hava sıcaklığı normal"

2022 Dünya Kupası'nın tüm futbolseverler için ilginç bir deneyim olacağını söyleyen Terim, "Takımların bu coğrafyaya ve hava koşullarına uyum sağlayabilmesi gerekiyor. Özellikle de ligler devam ederken ara verilip de bu turnuvanın başlaması ilginç olacak. Turnuva biter bitmez tatil olmadan lig yarışına dönülecek. Buradaki stadyumları biraz inceledim. Sıcak havanın etkisini azaltmak için bazı çalışmalar yapılmış. Dev hava panelleri kurmuşlar. Stadyumların içinde hava sıcaklığı normal düzeyde." değerlendirmesinde bulundu.

"Şampiyonlar Ligi'nde güzel bir macera yaşadık"

Tecrübeli teknik adam, 2011 yılında Galatasaray'a döndükten sonraki kariyeri hakkında da konuştu. Sarı kırmızılı ekibe adım atar atmaz ilk iki yılda lig şampiyonu olduklarını hatırlatan Fatih Terim, "Şampiyonlar Ligi'ndeki maceramız da çok iyiydi. Çeyrek finalde Real Madrid'e elendik. O yıllarda VAR sistemi olsaydı yarı finale yükselebilirdik." diye konuştu. 

Yorumlar (0)