Teniste tek kadınların 1 numarası, tenisi bıraktı

Teniste tek kadınların 1 numarası ismi olarak gösterilen Avustralyalı raket Barty, tenisi bıraktığını açıkladı.

SPOR 23.03.2022, 08:56 24.03.2022, 09:31
Teniste tek kadınların 1 numarası, tenisi bıraktı

2022 senesinin ilk grand slam turnuvasında, Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda kıyasıya mücadele ederek sezonu kupayla açan Ashleigh Barty, tenisi bıraktığını açıkladı. 25 yaşındaki Avustralyalı sporcu, bu kararını Instagram hesabından duyurdu. 



“Bugün benim için oldukça zor”

Barty, “Bugün benim için oldukça zor çünkü tenisi bıraktığımı açıklıyorum. Bugün çok duygu dolu bir gün. Tenisin bana verdiği her şey için minnettarım. Tatmin olmuş ve gururlu bir şekilde tenis hayatımı noktalıyorum. Çıktığım yolda beni destekleyenlere çok teşekkür ederim. Hayatım boyunca birlikte oluşturduğumuz anılar için sizlere minnettarım.” ifadelerinin yer aldığı bir Instagram paylaşımı yaptı. 



Paylaşım, şok etkisi yarattı

Gerek Avustralya’da gerekse küresel çapta büyük bir şok yaratan Barty, bugün basın toplantısı düzenleyerek tenisi bıraktığını resmen açıklayacak. 

29 Ocak 2022 tarihinde düzenlenen Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda ABD’li rakibi Danielle Collins’i 2-0 mağlup eden ve şampiyon olan Barty, 1978 senesinden bu yana Avustralya Açık’ı kazanan ilk Avustralyalı kadın raket olmuştu.

Yorumlar (0)