Tenisin 1 numarasının testi pozitif çıktı

Teniste erkekler 1 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic'in Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi pozitif çıktı. Adria Tur'da mücadele eden Novak Djokovic'in eşinin de test sonucu pozitif çıkarken, çocuklarının test sonucu negatif çıktı.

SPOR 23.06.2020, 16:34
Tenisin 1 numarasının testi pozitif çıktı

Novak Djokovic Vakfı tarafından gerçekleştirilen Adria Tur'a katılan Bulgar Grigor Dimitrov ve Hırvat Borna Coric'in Covid-19 test sonuçları pozitif çıkmıştı.

Bu gelişmeden sonra her ihtimale karşı test yaptırma kararı alan 33 yaşındaki Novak Djokovic'in Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılan test sonucu pozitif çıktı.

Çocukların testleri negatif çıktı

Kondisyoneri Marko Paniki'nin de test sonucu pozitif çıkan Sırp Novak Djokovic, yaptığı açıklamada, eşinin testinin sonucunun da pozitif çıktığını ancak çocuklarına yapılan Covid-19 testinin sonucunun negatif olduğunu duyurdu. 

Hırvatistan ve Sırbistan'da gerçekleştirilen organizasyonun halka açık olması, beraberinde büyük tepki toplamış, Sırp tenisçi Novak Djokovic ise gelen eleştiriler karşısında kendisini savunurken, her şeyi kalpten ve samimi bir niyetle yaptıklarını, turnuvanın bölge için birlik, dayanışma ve sevgi mesajları verdiğini söylemişti.

Gelen tepkilere verdiği cevabında, turnuvayı koronavirüs pandemisinin gücünü yitirmeye başladığı bir dönemde düzenlediklerini söyleyen Sırp tenisçi Novak Djokovic, pandeminin devam ettiğini de kabul ederek, virüsle başa çıkmayı ve birlikte yaşamayı öğrenmeye çalıştıklarını, virüsten etkilenen herkesten özür dilediğini ifade etmişti.

Turnuvada mücadele eden diğer raketlerden Marin Cilic ve Alexander Zverev'in Covid-19 test sonuçları da negatif çıkmıştı.

Bulgar tenisçi Grigor Dimitrov'un yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını duyurmasının ardından, Adria Tur'un Hırvatistan finalinin iptal edilmesi kararı alınmıştı.

Yorumlar (0)