Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız çeyrek finale çıktı

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları erkekler tekerlekli sandalye basketbol A Grubu’nda sporcularımız grupta Kanada ve Güney Kore’nin ardından Kolombiya’yı da mağlup ederek çeyrek finale çıkmayı garantilemiş oldu.

SPOR 29.08.2021, 11:29
Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız çeyrek finale çıktı

Ay-yıldızlı ekip, tek yenilgisini İspanya karşısında almıştı. Son karşılaşma öncesinde çeyrek final vizesi almaya hak kazandı. Türkiye gruptaki son maçında yarın Türkiye saati ile 08.45’te ev sahibi Japonya ile karşı karşıya gelecek.

Musashino Forest Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada ilk çeyrekte 15-8’lik skorla önde bitiren millilerimiz soyunma odasına 37-21 skorla gitti.

Türkiye, üçüncü çeyreğe gelindiğinde farkı iyice açtı ve final periyoduna 64-28 üstünlükle girdi. Takımımızın rahat bir oyun elde ettiği son çeyrekte de oyunda üstünlük kurup karşılaşmayı tam 42 sayı farkla 80-38 kazandı.

Müsabakada en çok skor yapan isim ise Özgür Gürbulak oldu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı’nı Kasapoğlu tebrik etti

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milli takımın karşılaşmasını yerinde izledi.

Kasapoğlu, grupta son maçın öncesinde çeyrek finale çıkmayı garantileyen milli sporcularımızı almış oldukları sonuçtan ötürü tebrik etti ve sporculara bundan sonraki karşılaşmalar için de başarı dileklerini iletti.

Yorumlar (0)