Tayfun yüzünden yarışlar ertelendi

Hagibis Tayfunu'nun tehdit ettiği Japonya, Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan Formula 1 yarışını iptal etti.

SPOR 11.10.2019, 09:54
Tayfun yüzünden yarışlar ertelendi

Japonya, Hagibis Tayfunu'na hazırlanıyor. Tayfunun Japonya'nın önemli bir kısmını vurması beklenirken Formula 1 Grand Prix yarışlarının Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan Japonya ayağı ve yine Cumartesi yapılacak Rugby Dünya Kupası maçları iptal edildi.

Japonya'nın meşhur Formula 1 Suzuka pistinde düzenlenecek son antrenman turları ve Cumartesi günü yapılacağı açıklanan sıralama turları tamamen iptal edildi. Bu durum, son antrenman turunun Cuma günü yapılması ve sıralama turlarının Pazar günü yapılacağı anlamına geliyor.

Hagibis Tayfunu'nun ne zaman vuracağı kesin değil

Tayfun, 5. Kategori gücünde, yani 2005 yılında ABD'yi vuran ve büyük kayıplara sebep olan meşhur Katrina Kasırgası'yla aynı kuvvette. Ne zaman vuracağı belli olmayan tayfun yüzünden hem rugby turnuvası hem de Formula 1 yarışına gelmesi planlanan turistlerin büyük kısmı biletlerini iptal ediyor.

Tayfunun Pazar günü de etkili olabileceği uyarısı yapılmasına rağmen Formula 1'i düzenleyen Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), turnuvanın Pazartesi gününe ertelenemeyeceğini söylüyor. Fransız Formula 1 pilotu Jules Bianchi, 2014 yılında yine Japonya'nın Suzuka pistinde kötü hava koşulları yüzünden feci bir şekilde kaza yaparak can vermişti.

Yorumlar (0)