Tarlalardan Premier Lig'e uzanan bir futbol hikayesi!

Mauricio Pochettino'nun yaşamı, bildiğimiz diğer teknik adamların kariyerinden oldukça farklı. Çiftçi bir ailede büyüyen Mauricio Pochettino'nun hayatı oldukça ilgi çekici.

SPOR 16.10.2019, 17:16 16.10.2019, 17:40
Tarlalardan Premier Lig'e uzanan bir futbol hikayesi!

Futbol dünyasında dönen astronomik rakamların yanından geçemeyen bir kulübün teknik direktörü olmak Mauricio Pochettino için de oldukça zorlu bir süreçti. Pochettino’nun yaşamış olduğu hayat, bize zorlu durumlarla nasıl başa çıkabildiğimiz bir kez daha gözler önüne seriyor. Tarlada başlayıp futbol kariyerinde en üst seviyede oluşu kimilerine göre tesadüf olsa dahi hakkıyla kazanılmış bir başarının ayrıntıları olarak yer alıyor.

Mauricio Roberto Pochettino Trossero, 1972 yılında Arjantin’de dünyaya geldi. Morphy kasabası 3000 bin nüfusa sahipti ve herkesin geçim kaynağı tarım idi.

Annesi ve babası çok çalışkan çiftçilerdi. Uzun yıllarca geçimini tarımdan sağlayan ailelerin başından geliyorlardı.

Mauricio futbola başlamadan önce aile geleneğini sürdürmek için bir tarım okulunda okumuştu ama onun ilk hedefi futbol oynamaktı. İki yaşında çektirdiği fotoğraf onun için çok anlam taşıyordu.


 
Marcao o anları şu şekilde anlattı: 

“Çok sevdiğim bir fotoğrafım var 2 yaşındayken çektirdiğim. Ayakkabımda kocaman bir delik ve benim kolumun altında çamurlu bir futbol topu. O topu sanki hazinemmiş gibi tutuyordum. Benim için çok duygusal bir fotoğraf çünkü bütün hayat hikayemi temsil ediyor. Hayatım boyunca sonradan olan her şey o topun sayesinde.”

Bu fotoğraftan 45 yıl aradan sonra ise Avrupa’nın en büyüğü olmak için Pochettino ve öğrencileri, hazinesi gibi gördüğü topun peşinde şampiyonluğa koşuyorlar.

Babası tüm ailenin oldukça çalışkan olduğunu söylüyor. Oğulları Mauricio da kendisine benziyor. Çalışmaktan bıkmıyor, futboldan kalan boş vakitlerinde tarlalarda ailesine yardım etmeye devam ediyor.

Annesinin anlattığına göre eğer iki oğlunun da aynı gün karşılaşması varsa; birisi karşılaşmaya çıkıyor, diğeri ise makinaların başında duruyordu. Böyle bir aileden geliyor Mauricio Pochettino.

Mauricio’nun futbol hayatıda çok enteresan şekilde başlıyor. Marcelo Bielsa’nın uçma fobisi yüzünden kara yoluyla seyahat ettiği dönemde, Murphy kasabasına geliyor ve geceyi orada geçiriyor. 3 yaşındaki uyuyan Pochettino’yu görünce “Oğlunuzun bacakları tıpkı bir futbolcu bacağı gibi diyor.” Bu hikayeyi sabah annesi Mauricio’ya anlattığında ise oğulları içkiyi çok kaçırdınız herhalde diyerek ailesini dalgaya alıyor.

Mauricio Pochettino ile ilgili görsel sonucu

Newells Old Boys’ta başlayan futbolculuk kariyerinde Mauricio, oldukça dirayetli bir savunmacı olarak göze çarpıyor. Sert, inatçı ve yetenekli bir savunmacı olan Mauricio Daha sonra İspanya’nın Espanyol takımında 7 sene forma giydikten sonra PSG ve Bordeaux forması giyerek futbolculuk kariyerine son veriyor.

2009 yılında ise Espanyol ile ilk teknik direktörlük kariyerine başlıyor Pochettino ve seneyi 10. olarak kapatıyorlar. Başarılarla geçen 3 sezonun ardından Premier Lig sahnesi başlıyor.

2013 yılının devre arasında geldiği Southampton’a harika bir futbol sergiletiyor. Geçen yarım sezonun ardından, sonraki sezon da harika işlere imza atan Pochettino için büyük sıçrama yaşanıyor.

Mauricio Pochettino 2014 ile ilgili görsel sonucu

2014 yılının transfer döneminde ise Tottenham Hotspur, Arjantinli teknik direktör ile anlaşma sağlıyor.

4-2-3-1 diziliş ile mücadele etmeyi seven ve fakat elindeki futbolculara göre sistem kurmakta adeta bir sihirbaz olan Pochettino, farklı dizilişleri de takımına başarılı bir şekilde performans göstermesini sağlıyor.

Futbola kattığı eksantrik bakış açısı sayesinde rakip teknik direktörler için her zaman karşılaşılması zor bir figüre dönüşüyor Pochettino.

Mauricio Pochettino ile ilgili görsel sonucu

Tarlalarda geçen çocukluğunun bırakmış olduğu mütevazı yaşam biçimini futbola da uydurmakta üstüne yok Pochettino’nun. Kendisi kıt imkanlarla mucizeleri gerçekleştirebilmesini çocukluğu ile ilişkilendiriyor.
 

Yorumlar (0)