Tarihi yarımadada Cumhuriyet Koşusu yapıldı

Cumhuriyetimizin kurulmasının 98. yıl dönümü kutlamaları dahilinde İstanbul Valiliği’nce ilk defa düzenlenmiş olan “İstanbul Cumhuriyet Koşusu” tarihi yarımadada yapıldı.

SPOR 29.10.2021, 19:23 31.10.2021, 09:47
Tarihi yarımadada Cumhuriyet Koşusu yapıldı

Galata Köprüsü’nden başlayan ilk koşu organizasyonu da olan yarış, Fatih ve Beyoğlu Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu, İstanbul Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İBB’nin katkılarıyla yapıldı.

Yarış, İstanbul Valisi Yerlikaya’nın işaretiyle başladı ve Galata Köprüsü’nde sona erdi. Yarışta, İstanbul Valiliği, İran Konsolosluğu, Ayasofya Camii ve Gülhane Parkı’nın geçildiği 7 kilometrelik parkur izlendi.

Bin 500 sporcunun katılım gösterdiği yarışta genel klasmanda erkeklerde birinciliği Etiyopyalı Getaye Gelaw, kadınlarda ise Şilan Ayyıldız elde etti.

"İlk kez Galata Köprüsü'nde bu koşu yapıldı"

Yarıştan önce basın mensuplarına açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

“Çok özel bir gün bugün. Cumhuriyet’imizin 98. senesini kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi, tüm silah arkadaşlarını ve gazilerimizi, minnetle ve rahmetle yad ediyoruz.

İstanbul Valiliği olarak ilk kez Galata Köprüsü’nde bu koşuyu yapıyoruz. Bin 500 sporcumuz katılım gösterdi. Emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İstanbul’un ruhunu yansıtan yarımadadaki bu güzel rota gerçekten görülmeye değer.”

Yarış sonrası ödül töreninde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yorumlar (0)