Taraftarların yerini artık maketler alacak!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle seyircisiz olarak başlamayı planlayan Bundesliga'da (Almanya futbol ligi) Mönchengladbach, ekonomik ve psikolojik anlamda etkili bir karar aldı. 

SPOR 26.04.2020, 11:04
Taraftarların yerini artık maketler alacak!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkarak hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle Avrupa'nın birçok ligi askıya alınmıştı.

Söz konusu ligler arasında yer alan Bundesliga'nın (Almanya futbol ligi) ise 9 Mayıs günü seyircisiz olarak tekrar başlayacağı düşünülüyor.

Alman ekibi Mönchengladbach, maçlarda taraftarların olmamasının hem ekonomik hem de psikolojik etkilerini düşünerek, "karton seyirci" projesini uygulamaya karar verdi. 

5 Euro karşılığında yaptırılabiliyor

Mönchengladbach, kombine sahibi olanlara öncelik tanıyarak, taraftarlarına "kartondan yapılmış portrelerini tribüne koyma" seçeneğini sundu.

Alman ekibi, mail aracılığıyla fotoğraflarını aldığı taraftarlarının karton portrelerini tribüne koymaya başladı. Mönchengladbach, şu ana kadar 8 bin talep geldiğini duyurdu.

Bir taraftarın, toplam 5 Euro karşılığında karton portresini yaptırabildiği öğrenildi. Söz konusu bedelin, Alman ekibinin sosyal sorumluluk projesine aktarıldığı bildirildi.

Yorumlar (0)