"Tam bir hayat öpücüğü oldu Galatasaray için"

Süper Lig'in 13. hafta maçında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Zorlu karşılaşmanın ardından yaşananları spor yazarları yorumladı.

SPOR 02.12.2019, 09:33
"Tam bir hayat öpücüğü oldu Galatasaray için"

Süper Lig'in 13. hafta karşılaşmasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Bu zorlu mücadele ile ilgili başlıca kaleme alınan yazılar şu şekilde:

Nagatomo’dan altın gol-Ercan Taner

Futbolcuların en sevdiği hava vardı, Trabzon'da… Hafif, ara sıra artan yağmur, mükemmel zemin, tıklım tıklım dolu tribünler… Bu resimden ne beklersiniz? Nefis bir maç… Galatasaray, mevcut kadrosunun içinde, en iyi onbiriyle sahadaydı. Ev sahibi, sakatlıklardan muzdarip, ama kulübesinde Ekuban ve Sturridge var. Antrenman eksikleri olmasa, Ünal Karaman'ın banko oynatacağı oyuncular…

Futbol adına çok şey beklediğim maçın seyri, ilk yarıda çok zevk vermezken, ikinci yarıdaki tempo, mutlaka seyircileri mutlu etmiştir. Sörloth, on üçüncü maçında sekizinci golünü atarken, Sosa usta, çok iyi orta yaptı. Trabzonspor'un golden sonra kapanmasıyla, Galatasaray riskli oyuna döndü.

Bu oyunda, ya ikinci golü yersiniz, ya da istediğiniz puanı alırsınız veya mecburiyetten futbola başladığı yıllarda santrfor olan Adem'le, gol yollarında etkisiz kalıp kaybedersiniz… Nagatomo tam bir samuray gibi en kritik anda ortaya çıktı ve Galatasaray'ın ilerde çok işine yarayacak gole imza attı… Bu gol bence tam bir hayat öpücüğü oldu Galatasaray için.

Karakter koyan Galatasaray-Mehmet Demirkol 

İki teknik direktörün maçı algılayışı arasında ilginç farklar var. Hosseini’nin orta sahada görev alması anlaşılabilir ama görevlendirme açısından Obi’yle dönüşümlü Belhanda’nın başında beklemesi ilginçti.

Belhanda için hücumdan bir, hatta iki adam kaybetmeye gerek var mı? Alan oyunuyla hamleyi Faslı’ya bırakıp kendi işini yapmak, hem de evinde oynarken daha doğru olmaz mıydı? Keza ilk yarıda sık sık Sosa’nın, Lemina’yla birebir oynama çabasının göze çarpması da...

Trabzonspor’un maça karakterini veren takım olması beklenendi. Ancak öyle olmadı. Obi, Sosa, Hosseini üçlüsünde Hosseini ve Obi’ye bütün savunma işlerini verip Sosa’yı serbest bırakacak bir oyun kuruyorsanız durum farklı olabilir.

O tek başına işi değiştirecek dokunuşlar yapabilir. Ancak dünkü orta saha görevlendirmelerinde oyuna karakterini veren Galatasaray oldu. Şanssızlıkları, gol yapacak bir yeteneğe sahip olmayışlarıydı. Adem de kendi standardının altındaydı. Kısa Mesaj: Ali Palabıyık, Türkiye standardının çok üzerinde bir maç yönetti. Tabii ki kimse mutlu olmayacak. Ama bu gerçeği değiştirmez.

Sonucu hakem belirledi-Lemi Çelik

Trabzonspor, iyi futbola rağmen istediği 3 puanı alamadı. Takım performansı olarak G.Saray'dan daha üstün olmasına rağmen galibiyeti koruyamadı. Bunun nedenlerine bakacak olursak;

1- Futbolun gizli silahı olan dönen topların hepsini Galatasaray kazandı. Trabzonspor'un defansı iyi olmasına rağmen dönen toplara Obi Mikel, Hosseini ve Sosa sahip olamayınca G.Saray, baskın hücumlarla oyunun hâkimi oldu

2- Trabzonspor, her iki kanadı da iyi kullandı. Pereira'nın final paslarındaki isabetsizlik oranına, Yusuf Sarı'nın beceriksizliği eklenince akınlar sonuçsuz kaldı. Sörloth ve Nwakaeme iyi oynamalarına rağmen net pozisyonları biri hariç değerlendiremedi.

3 – Kalecisi, defansı, forvet hattı başarılı bir performans ortaya koymasına rağmen Mikel, Hosseini ve sonradan oyuna giren Doğan'ın yeterince rakibe baskı yapmayışı Trabzon'u 3 puandan etti.

Galatasaray’a gelince; 

1- Nzonzi, Lemina ve Belhanda ile dönen topları kazanarak topa sahip oldu.

2- Mariano ve Nagatomo ile mükemmel kanat organizasyonları yaptılar. 

3- En zayıf bölge forvet hattıydı. Şampiyonluğa taşıyabilecek kapasitede değiller. Ali Palabıyık, kötü maç yönetti. Yine büyük hatalar yaptı, Ömer Bayram'a kırmızı gösterebilseydi müsabaka farklı sonuçlanabilirdi.

Nagatomo cezayı kesti-Erman Özgür

Neredeyse Şampiyonlar Ligi 11’i ile Trabzonspor maçına çıkan Galatasaray için kontrollü oyun, topu ayağında tutmak ve Trabzonspor’un hızlı oyununu, baskısını kırabilmek adına çok önemliydi. İlk yarıda bunu yapmayı başardılar. Sıkıntı ise deplasman oyununu istediği gibi oynarken skor yapmasıydı ancak hücum ederken organize olamadılar.
 

Yorumlar (0)