Talihsizliklerle dolu bir maç! Galatasaray Rize'den eli boş döndü

Galatasaray, deplasmanda Rizespor'a 2-0'lık mağlubiyetini aldığı maçta , Rizespor'un gollerini Skoda ve Tunay Torun kaydetti.

SPOR 14.06.2020, 23:56
Talihsizliklerle dolu bir maç! Galatasaray Rize'den eli boş döndü

Süper Lig'in 27. haftası sürerken Galatasaray, Rizespor'un konuğu oldu. Mücadele Rizespor'un 2-0'lık galibiyetiyle sona erdi.  Galatasaray sadece maçta kaybeden taraf olmadı aynı zamanda şampiyonluk yolunda ağır darbe de aldı.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray'ın ligdeki 10 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi, Ünal Karaman yönetiminde ilk galibiyetini alan Rizespor ligdeki 8 maçlık üç puan hasretini ise sonlandırdı. 

Karşılaşma sonucunda ev sahibi ekibe galibiyet getiren golleri 42. dakikada Milan Skoda ve 53. dakikada Tunay Torun kaydetti.

Gelecek hafta Donk ve Adem olmayacak

Galatasaray'da oyuna 77. dakikada giren Adem Büyük, 87 ve 89. dakikada gördüğü iki sarı kart ile oyun dışı kalmasının ardından cezalı duruma düştü. Ayrıca Donk da iki sarı kartı karşılaşmada aldı.

Gelecek haftaki mücadelede Adem Büyük ve Donk forma giyemeyecek.

Galatasaray 50 puanda kaldı

Rizespor bu karşılaşmanın ardından aldığı puanla 28 puana yükselirken Galatasaray ise 50 puanda kaldı.

Gelecek hafta sarı-kırmızılılar Gaziantep FK ile karşılaşacak. Rizespor'un ise karşısında Antalyaspor olacak.

Galatasaray'da üst üste talihsizlikler...

Karşılaşmanın 14. dakikasında Fernando Muslera Milan Skoda ile çarpıştı ve sağ ayak kemiğine bir darbe aldığı kaydedildi. Muslera'nın tedavisi sürerken 6 ay forma giyemeyeceği kaydedildi.

Andone de diz bağlarından sakatlandı

Bununla birlikte karşılaşmanın ikinci yarısının başında oyuna giren Andone de talihsiz bir sakatlık yaşadı.

Maçta dakika 68'de kale önündeki bir pozisyon sırasında Tarık Çetin'in yere düştüğü esnada sağ dizine darbe alan Rumen golcü oyuna devam edemeyerek sedyeyle sahanın kenarına alındı ve onun yerine oyuna Younes Belhanda girdi.

Maçın ardından açıklama yapan Fatih Terim, Andone'nin de diz bağlarından bir sorun yaşadığını ve uzun bir süre takımda olamayacağını kaydetti. Terim, 'Maalesef Emre Akbaba gibi Muslera'nın da ayağında kırık var' dedi. Andone'nin de bağlarının zedelendiğini ifade eden Terim oyuncuların uzun bir müddet oyunda olamayacaklarını kaydetti.

Yorumlar (0)