Tahkim Kurulu, Oğulcan Çağlayan kararını açıkladı

Tahkim Kurulu, sarı-kırmızılı oyuncu Oğulcan Çağlayan'a verilen 6 karşılaşmadan men cezasını 3'e indirdi.

SPOR 11.02.2021, 20:29 13.02.2021, 17:21
Tahkim Kurulu, Oğulcan Çağlayan kararını açıkladı

Geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor ile sözleşmesini tek taraflı olarak fesheden ve 2020-2021 sezonu başında Galatasaray'a imza atan, ardından Karadeniz ekibinin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na başvurmasının akabinde 6 resmi karşılaşmadan men cezasına çarptırılan Oğulcan Çağlayan için Tahkim Kurulu kararını verdi.

Gerçekleştirilen itirazların akabinde Tahkim Kurulu, Oğulcan Çağlayan için verilen 6 resmi karşılaşmadan men cezasını, 3 resmi karşılaşmadan men olarak oy çokluğuyla düzeltti.

Tahkim Kurulu, 3 maça düşürdü

Tahkim Kurulu tarafından gerçekleştirilen açıklama şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray A.Ş. ve oyuncu Oğulcan Çağlayan'ın Çaykur Rizespor A.Ş. ile arasındaki uyuşmazlığa dair Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun 5 Aralık 2020 tarihli kararına itirazları detaylı bir şekilde inceledi. Tahkim Kurulu'nun, 8 Şubat 2021 tarihli ara kararı neticesinde, TFF Profesyonel Futbolcu Tescil İşleri Müdürlüğü'ne iletilen yazıya yanıt verdiği görüldü. Davalı oyuncu vekilinin 9 Şubat 2021 tarihli dilekçesi çerçevesinde, Profesyonel Futbolcu Tescil İşleri Müdürlüğü'ne yazı iletilmesi talebinin oy birliği ile reddine karar verilerek, dosyanın incelenmesi sürdürüldü. 

Gerçekleştirilen müzakere sonucunda:

Asıl davada Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun aldığı kararda esasa ve usule aykırı bir yön bulunmadığı sonucuna varıldığından, başvurunun reddiyle kararın kabulüne, oybirliği ile,

Birleştirilen davada, davalı oyuncuya verilen 6 resmi karşılaşmadan men cezasının; 3 resmi karşılaşmadan men cezası şeklinde düzeltilmesine oy çokluğu ile,

Karar verilmiştir."

Yorumlar (1)
Neçirvan Taha 3 yıl önce
Korkuyoruz