Taha Akgül, Avrupa şampiyonu oldu!

Avrupa Güreş Şampiyonası'ndan sevindiren haber milli güreşçi Taha Akgül'en geldi. Akgül, Gürcü rakibi Geno Petriashvili'yi mağlup etti ve 9. kez Avrupa şampiyonu oldu.

SPOR 30.03.2022, 22:45 31.03.2022, 12:02 Hakan Öksüz
Taha Akgül, Avrupa şampiyonu oldu!

Macaristan'da gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'ndan peş peşe sevindiren haberler geliyor. 92 kiloda mindere çıkan milli güreşçi Feyzullah Aktürk, Bulgar rakibi Ahmed Sultanovich Bataev'i 6-1 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Aktürk'ün boynuna taktığı madalya, Türkiye'nin Avrupa şampiyonalarındaki 100. madalyası oldu. 

Ezeli rakibiyle karşılaştı!

Bir altın madalya haberi de Taha Akgül'den geldi. Şampiyonanın favori isimlerinden olan Taha Akgül, erkekler serbest stil 125 kiloda Gürcü rakibi Geno Petriashvili ile altın madalya maçına çıktı. İki deneyimli güreşçi, Budapeşte'de devam eden organizasyonun üçüncü gününün son mücadelesinde kozlarını paylaştı.

9. kez Avrupa şampiyonu oldu!

Olimpiyat şampiyonu olan milli gururumuz Taha Akgül, Gürcü rakibini 5-2 yendi ve altın madalyanın sahibi oldu. Bu sonuçla birlikte Taha Akgül, 9. kez Avrupa şampiyonu oldu. Milli güreşçi, çeyrek final eşleşmesinde Sırp Magomedgadzhi Nurasulov'u 5-0 yenmişti. Taha Akgül, yarı finalde ise Macar Daniel Ligeti'yi 10-0 mağlup etmişti. Daha önce iki kez dünya şampiyonu olan Taha Akgül, Tokyo 2020'de bronz madalyanın sahibi olmuştu.

"Hedefim 2024 Paris Olimpiyatları"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Taha Akgül, karşılaşmanın oldukça zor olduğunu belirtti. Maçın kafa kafa geçeceğinin zaten belli olduğunu, çünkü Gürcü rakibinin oldukça güçlü olduğunu kaydeden Taha Akgül, "9. defa altın madalya aldım. Hedefim 2024 Paris Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak." dedi.

Yorumlar (0)