Süper Lig’in gol kralı Gomis, Galatasaray’da 

Galatasaray, eski futbolcusu olan Bafetimbi Gomis’i kadrosuna yeniden kattı. Gomis dün İstanbul’a gelerek imzayı attı.  

SPOR 02.02.2022, 16:37
Süper Lig’in gol kralı Gomis, Galatasaray’da 

Galatasaray’ın eski futbolcusu Fransız golcü Bafetimbi Gomis, dün İstanbul’daydı. İmzaları atarak resmi olarak Galatasaray’ın kadrosuna katılan Gomis, kulübün resmi internet sitesinde de duyuruldu: “Kulübümüz, profesyonel Bafetimbi Gomis’in transferi konusunda anlaşma sağladı. Gomis’e, Galatasaray’a tekrar hoş geldin diyoruz.” 



Gomis’in kariyeri oldukça parlak 

6 Ağustos 1985 tarihinde Fransa’nın güneydoğusundaki La Seyne’de dünyaya gelen Bafetimbi Gomis, 1994 senesinde Sporting Toulon’da futbol kariyerine başladı. 2000 senesinde Saint Etienne’ye transfer olan Gomis, yakaladığı çıkışla ilk A takım tecrübesini yaşadı. Marsilya, Lyon ve St. Etienne gibi kulüplerde başarılı performans sergileyen Gomis, Swansea City’e transfer olarak ilk yurt dışı tecrübesini yaşadı. 



2017’de Galatasaray’da gol kralı oldu 

2017-2018 sezonunda 29 kez ağları delerek hem gol kralı olan hem de Galatasaray’ın şampiyon olmasına vesile olan Bafetimbi Gomis, aynı zamanda kariyerinin ilk gol krallığını ve ilk şampiyonluğunu yaşamış oldu. Süper Lig’de bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu olan Fenerbahçeli Alex de Souza’nın 28 gollük rekorunu elinden alan Gomis, adını hem Süper Lig’e hem de Galatasaray tarihine altın harflerle yazdırdı. 



147 maçta 107 gol attı 

Galatasaray’ın ardından Suudi Arabistan’ın Al Hilal takımına giden Gomis, 3,5 sene boyunca bu takımda forma giydi. 3,5 senede 147 maça çıkan ve 107 gol atıp 16 asist yapan Gomis, Suudi Ligi’ndeki en çok gol atan 4’üncü futbolcu oldu. Bafetimbi Gomis, profesyonel futbol kariyerinde toplam 715 maça çıktı ve 327 gol atıp 68 asist yaptı. 

Yorumlar (0)