Süper Lig’de nefesler tutuldu! İşte şampiyonluk yarışında son durum...

Süper Lig’de 42. haftada şampiyonluk potasında bulunan 3 takım son defa sahada kozlarını paylaşacak. İşte Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin muhtemel 11’leriyle şampiyonluk mücadelesinin tüm olasılıkları…

SPOR 15.05.2021, 13:14 15.05.2021, 13:20
Süper Lig’de nefesler tutuldu! İşte şampiyonluk yarışında son durum...

Süper Lig’de 42. ve son haftada Galatasaray evinde bu akşam Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelecek.

Maç akşam saat 20.30’da Türk Telekom Stadı’nda başlayacak. Hakem Cüneyt Çakır’ın yöneceği maç için nefesler şimdiden tutuldu.

Galatasaray’ın şampiyonluğu nasıl olabilir?

Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki ikili averajda bir eşitlik görülürken, +2 genel averaj farkıyla Beşiktaş liderlik koltuğunda bulunuyor. Galatasaray’ın şampiyon olması için yalnızca bu akşamki maçı kazanması yeterli gelmiyor.

Galatasaray’ın Beşiktaş’ın +44 averajına karşılık +42 averajı bulunuyor ve Beşiktaş çok daha fazla gol attığı için bir üstünlüğü bulunuyor. Galatasaray’ın şampiyon olabilmesi için son haftada Beşiktaş’tan 3 gol daha fazla galibiyet kazanması veya maçı kazanıp rakibinin puan kaybetmemesi gerekli.

Muhtemel ilk 11’ler

Yeni Malatyaspor: Tetteh, Ertaç, Adem, Issam Chebake, Hadebe, Fofana, Wallace, Mustafa, Mallan, Karim Hafez ve Zeki.

Galatasaray: Muhammed, Muslera, Yedlin, Onyekuru, Donk, Babel, Marcao, Emre Akbaba, Gedson, Saracchi ve Taylan.

Göztepe ve Beşiktaş karşılaşması…

Süper Lig’de son haftada Beşiktaş şampiyonluk yolunda Göztepe ile kritik bir mücadeleye çıkacak.

Siyah-beyazlı ekip, sezondaki en önemli karşılaşmayı akşam saat 20.30’da Gürsel Aksel Stadı’nda oynayacak. Karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek ve maç yayıncı kuruluşun kanalından canlı olarak izlenebilecek.

Lig’de 39. haftada büyük bir avantajı bulunan Beşiktaş, son 2 maçta yaşamış olduğu yenilgilerle şampiyonluk ihtimalini de riske attı.

Hatayspor’un karşısında almış olduğu 7-0 galibiyetle Galatasaray’ın 6, Fenerbahçe’nin ise 5 puan önünde olan siyah beyazlı takım, Fatih Karagümrük’e 2-1 mağlup oldu, deplasmanda ise Galatasaray’a 3-1 yenildi ve avantajını kaybetti.

Son 2 maçta aldığı yenilgilerle 81 puanda olan Beşiktaş, sarı-kırmızılı takımın puanı eşitlemesi ve Fenerbahçe ile arasında bulunan puan farkının 2’ye inmesini engelleyemedi.

Muhtemel 11’ler…

Beşiktaş: Ersin, Larin, Rosier, Ghezzal, Welinton, NKoudou, Vida, Mensah, NSakala, Atiba ve Josef.

Göztepe: İrfan Can, Jahovic, Murat, Halil, Alpaslan, Soner, Atınç, NDiaye, Berkan, NWobodo ve Esiti.

Beşiktaş nasıl lig şampiyonu olur?

Beşiktaş, Karagümrük’e yenilip 81 puanda kaldı. Denizlispor deplasmanında sarı-kırmızılı takımın kazanması sonrası puanı 81 oldu ve Beşiktaş ile puanlar eşitlenmiş oldu.

Beşiktaş bugün Göztepe deplasmanına çıkacak. Beşiktaş’ın şampiyon olabilmek için Göztepe’yi yenmesi gerekli. Genel averajda 2 golle Galatasaray’ın önünde olan Beşiktaş, Yeni Malatyaspor maçında Galatasaray’ın puan kaybetmesini de hesaplayacak.

Eğer Beşiktaş’la beraber Galatasaray da kazanırsa, bu defa şampiyonluk genel averaja kalmış olacak. Beşiktaş 2 averajlık farkı korursa şampiyon olmuş olacak. Bununla beraber Galatasaray ve Beşiktaş’ın berabere kalması, Fenerbahçe’nin kazanması durumunda ise şampiyonluk üçlü averaja kalmış olacak. Üçlü averajda önde olan Beşiktaş şampiyonluğunu ilan edecek.

Eğer puan ve averaj eşitliği olursa ise en çok gol atan takım şampiyon olacak. Galatasaray 77, Beşiktaş ise 87 gol attı.

Kayserispor-Fenerbahçe karşılaşması…

Süper Lig’de son haftada Kayserispor Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda oynanacak olan mücadele akşam saat 20.30’da başlayacak. Karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek ve maç yayıncı kuruluştan canlı olarak izlenebilecek.

Sarı-lacivertli ekip ligde 41. haftada evinde Demir Grup Sivasspor’a 2-1 mağlup olup liderlik şansını kullanamamıştı.

Futbol A takım direktörü Emre Belözoğlu’nun idaresindeki Fenerbahçe, son haftaya Galatasaray ve Beşiktaş’ın ardından 3. sırada giriyor.

Fenerbahçe’nin şampiyonluk için durumu…

Fenerbahçe’nin rakiplerinin kaybetmesi durumunda eğer 3 puan alırsa şampiyonluk yaşayabilir.

Muhtemel 11’ler şöyle:

Fenerbahçe: Altay, Pelkas, Nazım, Serdar Aziz, Ozan Tufan, Szalai, Sosa, Caner, Mert Hakan ve Gustavo.

Kayserispor: Doğan, İlhan, Aziz Behich, Henrique, Kolovetsios, Lennon, Attamah, Muğdat, Kvrzic, Muhar ve Avramovski.

Yorumlar (0)