Süper Lig’de dev Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi takımların durumu…

Süper Lig’de 8 Mayıs Cumartesi günü lig lideri Beşiktaş, Galatasaray’ı konuk edecek. Beşiktaş deplasmanda iyi durumdayken, sarı-kırmızılı ekip ise bu sezonda evinde 18 maç içinde 18 puanlık bir kaybı var. İşte detaylar…

SPOR 06.05.2021, 12:34 06.05.2021, 18:11
Süper Lig’de dev Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi takımların durumu…

Süper Lig’de 40. haftada derbide lig lideri Beşiktaş, Galatasaray’a konuk olacak. 8 Mayıs Cumartesi günkü derbi öncesinde Galatasaray bu sezonda şimdiye dek 18 kez rakiplerini evinde ağırladı ve bu karşılaşmalardan 8’ini kazanabildi. Rakipleriyle evinde 6 defa berabere kalan ve 2 kez sahadan mağlup bir şekilde ayrılan sarı-kırmızılı ekip 18 puan yitirdi.

Galatasaray evinde 39 gol atarken, 15 gol yedi.

Son 5 iç saha maçında bir kez galip oldu

Galatasaray iç sahadaki son 5 maçta ise yalnızca bir kez galibiyet elde etti.

Ligde 27. haftada Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u sarı-kırmızılı ekip Türk Telekom Stadı’nda 2-0 mağlup ederken sonraki 5 iç saha karşılaşmasında ise iyi sonuçlar almakta zorlandı.

Galatasaray Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşması sonrası Demir Grup Sivasspor ile 2-2 berabere kalırken, bir sonraki karşılaşmada 4-3 Rizespor’a yenildi.

Sarı-kırmızılı takım sahasında Trabzonspor ve Fatih Karagümrük ile oynamış olduğu maçları da 1-1 beraberlikle tamamladı. Galatasaray Konyaspor’u 1-0 yenmesinin ardından iç sahadaki bu şansızlığını da kırmış oldu.

Galatasaray, kötü sonuçlar elde ettiği son 5 iç saha karşılaşmasında 8 gol attı, rakiplerinden de 8 gol yedi. Takım evindeki son 3 maçta ise yalnızca birer gol atabildi.

Beşiktaş’ın durumu…

Deplasmanda şampiyonluk yolunun lideri Beşiktaş ise dış sahadaki karşılaşmalar dikkate alındığında son zamanlarda oldukça başarılı sonuçlar aldı.

Bu sezonda çıktığı ilk 9 maç içinde 5 kez galibiyet, 1 kez beraberlik ve 3 kez yenilgi alan takım, toplamda 16 puan elde etti. Karşılaşmalarda 18 kez gol sevinci yaşayan Beşiktaş, rakiplerinden de 17 gol yedi.

Beşiktaş, sonraki 9 maç için dış sahada başarılı bir görüntü ortaya çıkardı. Siyah-beyazlı ekip bu maçlarda 6 galibiyet aldı. 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle birlikte 20 puan topladı. Ardından dış sahadaki 9 maçta takım 19 gol attı ve kalesinde de 9 gol gördü.

Takım, bu sezon çıktığı 18 deplasman karşılaşmasında 11 galibiyet, 4 yenilgi ve 3 beraberlikle puanını 36 yaptı.

Beşiktaş dış sahada 37 gol atarken, 26 golü kalesinde gördü.

Fatih Terim’le 67. derbi

Fatih Terim, teknik direktörlük kariyerinde 67. defa derbiye çıkacak.

Galatasaray, tecrübeli teknik adamın yönetiminde öncesinde Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Süper Lig, TFF Süper Kupa, Türkiye Kupası, Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Gurbet Kupası’nda toplamda 66 müsabakaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımda dördüncü dönemini geçiren 67 yaşındaki Fatih Terim, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile yapılan karşılaşmalarda 25 beraberlik, 24 galibiyet ve 17 mağlubiyet aldı.

Beşiktaş’ın karşısında 33 derbi

Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Galatasaray daha önce de 33 maçta karşı karşıya geldi.

Takım bu derbilerin 12’sinde galibiyetle ayrıldı, 8’inde mağlubiyetle sahadan ayrıldı, 13’ünde ise berabere kaldı.

Galatasaray, Terim idaresinde Fenerbahçe ile oynamış olduğu 33 derbi sonucunda 12 beraberlik, 12 galibiyet ve 9 mağlubiyet aldı.

Sergen Yalçın ve Fatih Terim arasında 6. randevu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Beşiktaş çalıştırıcısı Yalçın, 6. defa saha kenarında karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, öncesinde Yeni Malatyaspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Beşiktaş’ın başında, Terim yönetimindeki Galatasaray’a karşı 5 maça çıktı.

Galatasaray hepsi Süper Lig’de olan bu karşılaşmaların birini kaybetti, birini kazandı, kalan üçünde ise berabere kaldı.

Sergen Yalçın derbide mağlubiyet almadı

Beşiktaş, Sergen Yalçın’ın yönetiminde oynamış olduğu 5 derbide mağlubiyet yaşamadı.

Sergen Yalçın’ın yönetiminde öncesinde Galatasaray ile oynamış olduğu 2 derbide bir galibiyeti ve bir beraberliği bulunan Beşiktaş, Fenerbahçe ile yapmış olduğu 3 karşılaşmanın ikisini kazandı ve bir tanesinde ise berabere kaldı.

Yorumlar (0)