Süper Lig’de Avrupa Kupaları için yarış iyice kızıştı

Süper Lig’in 28’inci haftası geride kalırken lider Trabzonspor Fenerbahçe deplasmanından 1 puanla ayrıldı. Başakşehir de Beşiktaş deplasmanından 1 puanla ayrıldı. Üst sıraları ilgilendiren maçların oynandığı haftada Avrupa Kupaları için yarış iyice kızıştı.

SPOR 08.03.2022, 15:10 09.03.2022, 17:46
Süper Lig’de Avrupa Kupaları için yarış iyice kızıştı

Süper Lig’de 28’inci hafta geride kaldı. Oynanan karşılaşmalarda toplam 25 gol atıldı. Skor olarak düşük bir hafta geride kalırken 4 maçta beraberlik yaşandı ve ev sahibi ve deplasmanda 3’er takım haftayı 3 puanla kapattı. Fenerbahçe uzun süredir liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor ile 1 – 1 berabere kaldı. Trabzonspor’un hemen arkasında yer alan Konyaspor ise 4 haftadır kazanamıyor. Ancak Konya ekibi galibiyet hasretine Galatasaray’ı 2 – 0 yendiği maçla son verdi. Yeşil beyazlı takım bu sonucun ardından puanını 52’ye yükseltti. Emre Belözoğlu’nun başında olduğu Başakşehir ise Beşiktaş deplasmanından 2 – 2’lik beraberlikle ayrıldı.

Kupada yarı finalistler belli oldu

Süper Lig’in başarılı ekiplerinden Alanyaspor ise Kayseri deplasmanından 2 – 1 galibiyetle 3 puan çıkarmayı başardı. Farioli’nin öğrencileri bu sonuçla beraber puanını 46’ya yükseltti. Böylelikle Akdeniz ekibi geçen hafta aldığı 5 – 0’lık farklı galibiyetin ardından üst üste ikinci galibiyetini elde etmiş oldu. Süper Lig’in son sırasında yer alan Yeni Malatyaspor’a 1 – 0 mağlup olan Adana Demirspor ise haftayı 45 puanla kapattı. Öte yandan hafta içi ise Ziraat Türkiye Kupası maçları oynandı. Oynanan karşılaşmaların ardından Alanyaspor, Kayserispor, Sivasspor ve Trabzonspor yarı finale yükselene ekipler oldu.

Gol krallığında kıyasıya mücadele yaşanıyor

Süper Lig’de gol yarışında da kıyasıya bir mücadele yaşanıyor. Kasımpaşa’nın Fransa’dan sezon başında transfer ettiği Umut Bozok İzmir’de oynana karşılaşmada bir gol atarak ligdeki gol sayısını 13’e yükseltti. 13 gole ulaşan bir diğer isim de Hatayspor’un Faslı oyuncusu Ayoub El Kaabi oldu. El Kaabi takımının Gaziantep FK ile karşılaştığı maçta bir gol atarak gol sayısını 13’e çıkardı. Trabzonspor’un golcüsü Andreas Cornelius ve sakatlığından ötürü bir süredir forma giyemeyen Karabüksporlu oyuncu Aleksandar Pesic’in de 12’şer golü bulunuyor. Beşiktaş’ın golcüsü Michy Batshuayi ise attığı 11 gol ile listenin beşinci sırasında yer alıyor.

Yorumlar (0)