Süper Lig'de Ankara takımları ateş hattında!

Süper Lig'in başkent takımları MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği, bitime 3 hafta kala küme düşme hattında bulunuyor.

SPOR 06.05.2021, 11:33 06.05.2021, 18:11
Süper Lig'de Ankara takımları ateş hattında!

Ligin 39. haftasında deplasman maçında Medipol Başakşehir'e 2-1 yenilen MKE Ankaragücü, küme düşme hattına geriledi.

İlk devreyi Joseph Paintsil'in golüyle 1-0 önde tamamlayan sarı-lacivertli ekip, ikinci devrede üstünlüğü koruyamadı ve 31. haftadan sonra yeniden ateş hattına girdi.

Teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde iyi bir rüzgarla çıkış yakalayan Ankara ekibi, başarılı süreci son haftalara taşıyamadı.

MKE Ankaragücü direktörlüğüne ligin 25. haftasında geçen Karaman yönetiminde ilk 10 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucuyla 20. sıradan 13. sıraya yükselmeyi başardı.

Bu yükselişi devam ettiremeyen sarı-lacivertli takım son 3 maçı kaybederek son 5 haftada sadece 2 puan toplayarak 18. sıraya geriledi.

Skorlardaki gerileyiş sonrası küme düşme korkusu yeniden ortaya çıktı.

Renktaşı Fenerbahçe rakip

Ligde 38 puanı bulunan MKE Ankaragücü, 40. hafta maçında şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'yi konuk edecek. 

MKE Ankaragücü, son iki maçında ise Kasımpaşa ve Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak.

Başkent ekibi geçen sezon küme düşme hattında yer almış, koronavirüs salgını nedeniyle ligde düşmenin kaldırılmasıyla Süper Lig'de mücadelesine bu sezon da sürdürmüştü.

Gençlerbirliği de tehlikede!

Ankara’nın Süper Lig'deki bir diğer temsilcisi Gençlerbirliği de sıralamada tehlikeli bir konumda bulunuyor. 

Son 7 haftada sadece 1 galibiyet alabilen kırmızı-siyahlı ekip, 39. hafta sonunda 35 puanla 20. sırada bulunuyor.

Teknik direktör Özcan Bizati’nin göreve başlamasıyla Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Aytemiz Alanyaspor'u mağlup ederek bu sezon ilk kez üst üste 3 maç kazanan ve ligde kalma umutlarını perçinleyen Gençlerbirliği, son haftalarda istediği sonuçları elde edemedi.

Bizati’nin teknik direktörlüğünde son 7 maçında 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle alan ekip, 20. haftadan itibaren küme düşme hattından kurtulamadı.

Rakibi Fatih Karagümrük

Galatasaray'a geçen hafta evinde 2-0 yenilen Gençlerbirliği, 40. hafta maçında Fatih Karagümrük'e konuk olacak.

Bizati’den önce sezon boyunca Mert Nobre, Mustafa Kaplan, Mehmet Altıparmak’ın çalıştırdığı kırmızı siyahlı ekibin bu maç sonunda küme düşme ihtimaliyle karşı karşıya.

Gençlerbirliği son olarak efsane başkanı İlhan Cavcav'ın isminin verildiği 2017-2018 sezonunda küme düşmüştü. Bir sezon aranın ardından yeniden Süper Lig'e yükselen başkent ekibi, geçen sezonu 12. sırada bitirmişti.

40 yıl sonra temsilcisiz kalma tehlikesi!

MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin küme düşme tehlikesi gerçeğe dönüşürse Ankara, Süper Lig'de gelecek sezon temsilcisiz kalabilir. 

Böyle bir durum en son 1980-1981 sezonunda yaşanmıştı.

MKE Ankaragücü, 1980-1981 sezonunda 2. Lig'de bulunurken Türkiye Kupası'nı kazanmış, kupayı kazandığı için Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in talimatıyla düzenlenen kanunla en üst lige çıkmıştı.

1981-1982 sezonuyla beraber de başkent devamlı olarak en üst ligde temsil edilmişti.

MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin küme düşmesi ve TFF 1. Lig'de son hafta öncesi 7. sırada bulunan Ankara Keçiörengücü'nün play-off'a kalıp Süper Lig'e yükselememesi sonucunda,

Ankara gelecek sezon en üst ligde takımsız kalacak.

Ankara, Süper Lig'de 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında 4 takımla temsil edilerek ligdeki temsil altın çağını yaşamıştı.
 

Yorumlar (0)