Süper Lig takımlarından 19 Mayıs paylaşımı

İstanbul’da faaliyette bulunan Süper Lig kulüplerinden Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, İstanbul Başakşehir, Fatih Karagümrük ve Kasımpaşa takımları 19 Mayıs için kutlama mesajları yayınladı. 

SPOR 19.05.2021, 14:36 21.05.2021, 10:07
Süper Lig takımlarından 19 Mayıs paylaşımı

İstanbul’da faaliyette bulunan Süper Lig kulüplerinden Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, İstanbul Başakşehir, Fatih Karagümrük ve Kasımpaşa takımları 19 Mayıs için kutlama mesajları yayınladı.

“19 Mayıs’ın bayram olarak kutlanmasına Beşiktaş öncülük etti”

Beşiktaş kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi, kulüp adına yaptığı açıklamada şu cümleleri aktardı: “19 Mayıs, Türk milleti açısından tarihi bir dönüm noktasıdır. Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi, dört yılın ardından zaferle sonuçlanmış ve cumhuriyet ile taçlandırılmıştır. 19 Mayıs gününü Türkiye’ye hediye eden büyük Beşiktaşlı Atatürk iken 19 Mayıs’ın gençlik bayramına dönüşmesi de Beşiktaş’ın bir zaferidir. Kurucumuz olan Ahmet Fetgeri Aşeni, 1935 senesinde kulübümüz adına Meclis’e bir öneri sunmuştur. 19 Mayıs tarihinin ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanması hakkında olan bu öneri kabul edilerek o tarihten itibaren bayram olarak kutlanmıştır. Biz de gençlerimizin bayramını kutluyor ve emanet edilen cumhuriyetin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz.”



“Kutlu olsun!”

Başakşehir kulübü yönetimi tarafından yapılan paylaşım: “Türk millerinin haklı mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’un 102. yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!”

Fatih Karagümrük ve Kasımpaşa da Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan diğer kulüpler arasında yer aldı.

Fenerbahçe kulübü tarafından yapılan açıklama ise şu şekildeydi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a doğru yola çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın 102. yıl dönümünde başta cumhuriyetimizin kurucusu ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!”



“Bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü gün, kutlu olsun”

Galatasaray kulübü ise Atatürk’ün “Ey yükselen nesil, gelecek sizindir” sözünü hatırlatarak milli mücadelenin başladığı, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin inanca dönüştüğü, bağımsızlık ateşinin yakıldığı 19 Mayıs bayramını kutladı ve şunları ekledi: “Atatürk ve vatan için mücadele eden şehitlerimizin hatıra önünde saygıyla eğiliyoruz.” 

Yorumlar (0)