Süper Lig maçına sis engeli

Ligin 32'inci hafta müsabakasında yarın deplasmanda Gaziantep FK ile karşı karşıya gelmesi planlanan Trabzonspor, sis sebebiyle Gaziantep'e gidemedi. TFF tarafından yapılan açıklamada, karşılaşmanın 9 Nisan Cumartesi günü saat 20.30'a ertelendiği bildirildi.

SPOR 07.04.2022, 22:05 08.04.2022, 12:31
Süper Lig maçına sis engeli

Spor Toto Süper Lig'in 32'inci hafta müsabakasında 8 Nisan Cuma günü deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşması planlanan Trabzonspor, sis sebebiyle Gaziantep'e gidemedi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanın akabinde Gaziantep'e saat 16.30 sularında gitmeyi planlayan bordo-mavili kafile, yoğun sis sebebiyle saat 21.50’ye ertelenen uçak seferi tekrar gerçekleşmeyince kentte kaldı.

TFF'den açıklama

Trabzonspor yetkilileri, yoğun sis nedeniyle Gaziantep'e bir türlü gidemediklerini, tesislerde bekletilen kafilenin de dağıldığını ifade etti.

Yetkililer, TFF'nin (Türkiye Futbol Federasyonu) karşılaşma günü ile alakalı bir karar verilmesini beklediklerini belirtti.

TFF tarafından yapılan açıklamada, karşılaşmanın 9 Nisan Cumartesi günü saat 20.30'a ertelendiği bildirildi.  

Sis nedir?

Sis, yatayda görüş mesafesini 1 kilometrenin altına düşüren bir doğa olayıdır. Stratüs bulutlarının yere yakın veyahut yerde oluşması olarak da bilinir. Hava içerisindeki su buharının yoğunlaşması veyahut donarak kristalleşmesi neticesinde ortaya çıkan çok ufak su damlacıkları veyahut buz kristallerinden oluşur. Görüşü çok fazla düşürmeyen hafif sise ise pus adı verilir.

Yorumlar (0)