Süper Lig kulüplerinin hisseleri, eylülde düşüşe geçti!

Süper Lig'in 4 büyük kulübünün borsada işlem gören hisseleri, kâr satışları nedeniyle eylül ayında değer kaybetti. Peki en çok değer kaybeden hisse, hangi takıma ait? Kulüplerin hisselerinin piyasa değeri sıralaması nasıl? İşte detaylar...

SPOR 02.10.2022, 16:28 03.10.2022, 11:25 Hakan Öksüz
Süper Lig kulüplerinin hisseleri, eylülde düşüşe geçti!

Spor Toto Süper Lig'de sahada alınan sonuçlar bazı takım taraftarlarını sevindirse de borsada aynı performansın gösterilemediği ortaya çıktı. Analistler tarafından açıklanan verilere göre spor şirketlerinin Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri, eylül ayında yatırımcısını üzdü. Temmuz ve ağustosta yaşanan artış, eylülde sona erdi. Eylül ayında spor endeksinin düşüşü yüzde 16'yı buldu.

Kâr satışları nedeniyle hisseler düşüşe geçti

Temmuz ve ağustos aylarında transfer haberleriyle borsada yükselişe geçen spor endekslerinin, eylül ayında baş aşağı döndüğü belirtildi. İki aylık yükseliş döneminin ardından yapılan kâr satışlarının, bu düşüşün nedenleri arasında gösterildiği kaydedildi. Kâr satışları nedeniyle düşen spor hisselerinin, pozisyonunu zamanında kapatmayan yatırımcıları zarar ettirdiği ifade edildi.

Hangi takımların hisseleri ne kadar değer kaybetti?

Peki hangi kulüplerin spor hisseleri, eylül ayında yatırımcısına en çok kaybettirdi? Edinilen bilgilere göre Beşiktaş'ın hisseleri yüzde 34,9, Trabzonspor'un hisseleri yüzde 20,4, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 11 ve Galatasaray'ın hisseleri ise yüzde 5,1 değer kaybetti. 

2022 yılının başından bu yana geçen dönem hesaplandığında sadece Trabzonspor hisseleri daha düşük bir değerde bulunuyor. Yılın ilk dönemlerinde kötü bir sportif performans sergileyen diğer üç takımın hisseleri ise bu dönemde artış gösterdi. 

Piyasa değeri sıralaması

Bu spor şirketleri arasında piyasa değeri en yüksek olan kulüp, Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe'nin 5 milyar 265 milyon 736 bin liralık piyasa değerine yanı sıra Galatasaray'ın piyasa değerinin 3 milyar 45 milyon 600 bin lira olduğu kaydedildi. Trabzonspor'un piyasa değeri 2 milyar 190 milyon lira iken Beşiktaş'ın piyasa değerinin 1 milyar 312 milyon 800 bin lira olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)