Süper Lig'in dibi kaynıyor!

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup eden Galatasaray şampiyonluğu garantilerken, ligin dibinde de kümede kalma mücadelesi son haftaya taşındı. 3 kulüp kümede kalmak adına hesaplar yapıyor.

SPOR 21.05.2019, 16:53
Süper Lig'in dibi kaynıyor!

Lider Galatasaray'ın, en yakın takipçisi Medipol Başakşehir'i mağlup edip şampiyonluğu garantilemesinin ardından gözler ligin zirvesinden dibine çevrildi. Yalnızca Akhisarspor'un küme düşmesi matematiksel olarak kesinleşti. 17. sıradaki Erzurumspor, 16. sıradaki Bursaspor ve 15. sıradaki Göztepe, ligin son haftasında oynanacak maçların sonuçlarına göre kümse düşme potasında bulunuyor.

34. haftada Göztepe, evinde MKE Ankaragücünü konuk ederken, BB Erzurumspor İM Kayserispor deplasmanına, Bursaspor ise EY Malatyaspor deplasmanına çıkacak.

İŞTE OLASILIKLAR

Düşme potasındaki 3 takım içinde en şanslı takım Göztepe. Rakiplerinden puan olarak önde olan Ege temsilcisi, evinde oynayacağı son maçı kazanması halinde kümede kalmayı başaracak. Göztepe'nin beraberliği halinde ise Bursaspor'un puan kaybetmesi gerekiyor. Olası puan eşitliği durumunda iki takımın genel averajına bakılacak. 3 takımında puan eşitliği halinde genel averajı daha iyi olan takım ligde kalacak.

Göztepe kazanırsa kümede kalacak. Göztepe berabere kalırsa Bursaspor'un puan kaybetmesi gerekecek. Göztepe kaybederse, hem Bursaspor hem de BB Erzurumspor'un puan kaybetmesi gerekecek.

Bursaspor kazanırsa Göztepe'nin puan kaybetmesini bekleyecek. Bursaspor berabere kalırsa ya da yenilirse küme düşecek.

BB Erzurumspor kazanırsa Göztepe'nin yenilmesini ve Bursaspor'un puan kaybetmesini bekleyecek. BB Erzurumspor puan kaybederse küme düşecek.

Yorumlar (0)