Süper Lig

SPOR 27.08.2020, 17:21
Süper Lig

 Türkiye Cumhuriyeti’ndeki futbol klasmanlarından en üstün olan futbol ligidir. 18 tane futbol takımının yer aldığı bu ligde, her takım birbirleriyle iki adet maç yapmakta ve çifte devre usulü maçlar oynanmaktadır. Alınan puanlar sonucunda en üst sırada yer alan takım şampiyonluğunu ilan ederken, en aşağıdaki üç takım 1. Lig denilen bir alt klasman ligine düşmektedir. 1. Lig’de aldığı puanlar sonucunda ilk üçte yer alan takımlar ise Süper Lige çıkma başarısını göstermektedir. Sene içerisinde Ağustos ve Eylül ayları da dahil olmak üzere toplam 34 hafta sürer ve totalde 306 maç oynanır.

Süper Lig Puan Durumu

 Ağustos ayında başlayarak mayıs ayında sevenlerine veda eden Süper Lig’de en önemli faktör, maçların oynandıktan sonra oluşan puan durumudur. Bu takım bu süreç boyunca birbirleriyle iki kere karşılaşır ve biri ev sahipliği, biri de deplasman olarak ikiye ayrılmaktadır. Lig içerisinde her takım 34 maç yaptığı için en fazla 306 maç oynanabilmektedir. Bu durumda oluşan puan tablosu ise futbol severleri en çok ilgilendiren durumdur. Puan durumunun oluşumunun ardından şampiyon olan takım belli olur ve ayrıca son sırada yer alan takımların 1. Lige düşmesi de kesinleşir. Bu döngü her yıl devam eder ve bir sonraki yıl yeni bir puan durumu oluşur.

 2020 Süper Lig Puan Durumu

  2020 Süper Lig maçlarına, korona virüs salgını nedeniyle Mart ayında geçici süreliğine bir ara verilmişti. Fakat haziran ayı ile birlikte lig yeniden başlamış ve maçlar tekrar oynanmaya başlanmıştır. Son gelişen puan durumunda Başakşehir, liderliğini 69 puanla sürdürürken, onun en yakın takipçisi olan Trabzonspor takımı 65 puanla ikinci sırada yer almaktadır. Beşiktaş ise 62 puanla bu iki takımın en yakın takipçisi konumundadır. Düşme hattında ise Ankaragücü 32 puanla sonuncu konumundayken, Kayserispor 32, Malatyaspor 32 puanla düşme potasındaki yerini sürdürmektedir.

Yorumlar (0)