Süper Lig'e damgasını vuran futbolcular!

Süper Lig'de son 10 yılda adından sıkça söz ettiren, efsane olmuş futbolcuları sizler için derledik...

SPOR 21.11.2019, 17:36 12.01.2020, 16:49
Süper Lig'e damgasını vuran futbolcular!

Ülkemizde forma giyen bazı yabancı futbolcular adeta büyük izler bıraktı. Bazıları yıldız olarak gelip değerini artırırken, bazıları hiç duyulmayan adlarını efsaneleştirdi. 

İşte o futbolcular:

Fernando Muslera

Galatasaray’ın 2011 yılının yaz transfer döneminde Lazio’dan Lorik Cana artı 6 milyon 750 bin euro bonservis bedeliyle renklerine bağladığı Fernando Muslera, sarı-kırmızılı takımda adeta tarih yazıyor.

Transfer olduğu tarihten itibaren ağları başarıyla koruyan Uruguaylı yıldız futbolcu, Galatasaray formasıyla 343 resmî karşılaşmada görev alırken, 5 Süper Lig şampiyonluğu, 5 Türkiye Süper Kupası ve 4 de Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

Emmanuel Eboue

2011-2012 sezonunda Arsenal’den 3 milyon 500 bin euro’luk bonservis bedeliyle transferi gerçekleşen Emmanuel Eboue, performansıyla tüm taraftarların sevgilisi haline geldi.

Fildişili yıldızın futbol kariyeri o dönem teknik direktör Fatih Terim’in görevine son verilmesinin ardından birden inişe geçti.

Son sezonunda yönetimin kararıyla kadro dışı kalan Eboue, 95 resmî karşılaşmada forma giydiği Galatasaray kariyerinde 2 Süper Lig, 2 Türkiye Süper Kupası ve 1 de Türkiye Kupası şampiyonluğuna yer verdi.

Diego Lugano

Beş sezon boyunca oynayıp, Fenerbahçe'nin efsaneleri arasında yerini alan Diego Lugano, hırçın futboluyla taraftarın sevgilisi olmuştu.

2006-2011 yılları arasında Süper Lig’in en iyi stoperi olarak gösterilen Uruguaylı futbolcu, Fenerbahçe forması ile iki lig, iki de süper kupa şampiyonluğunu kariyerine sığdırdı.

Sarı-lacivertli takımdan ayrıldıktan sonra PSG, Malaga, West Brom ve Hacken'de oynayan Lugano futbol kariyerini ise Sao Paulo’da sonlandırdı.

Marcelo

Beşiktaş'ın en kârlı transferleri arasında yer alan Marcelo, 2015-2016 sezonunun Ocak ayında transferin son gününde Alman kulübü Hannover’den kiralık olarak gönderildi.

Siyah-beyazlı takım, Süper Lig şampiyonluğuyla biten sezonda performansıyla izleyenlerden tam not alan Brezilyalı stoperin bonservisini 1 milyon 250 bin euro’ya aldı. 

2016-2017 sezonunda da kusursuz bir futbol sergileyerek kulübünün art arda ikinci kez Süper Lig’de şampiyon olmasında büyük rol oynayan Brezilyalı yıldız 7 milyon euro’ya Lyon’a imzasını attı.

Andre Santos

Fenerbahçe’nin 2009'da Gremio’dan 5 milyon euro’ya renklerine bağladığı Andre Santos, bu ekipte geçirdiği iki sezonda futbol camiasında gündemden düşmedi.

Sol bekte forma giymesine rağmen teknik kapasitesi ve golcü kimliği ile odak nokta olan Sambacı, 79 karşılaşmada tam 17 kez gol attı.

Sarı-lacivertli takımda Süper Lig şampiyonluğu da yaşayan yıldız futbolcunun bu performansı İngiliz ekibi Arsenal’in gözünden kaçmadı.

7 milyon euro bonservis bedeliyle İngiltere’ye giden Andre Santos buraya uyum sağlayamayınca birden kariyerinde düşüş yaşanmaya başladı.

2016'da Türkiye’de Boluspor'da oynamaya başlayan Andre Santos, geçen yıl futbol kariyerini noktaladı.

Ricardo Quaresma

Beşiktaş’ın 2010 yılında Inter’den 7 milyon 300 bin euro karşılığında imzasını attırdığı Ricardo Quaresma, siyah-beyazlı takımın son yıllarında adından sıklıkla bahsettirdi.

2013'de kontratını karşılıklı olarak sonlandırarak Al Ahli ve Porto'da oynayan, 2015'de ise yeniden Beşiktaş’a dönüş yapan Portekizli yıldız, bu takımda görev aldığı altı sezonda tam 227 karşılaşmada 38 gol kaydetti.

Bu süre zarfında 2 kez Süper Lig şampiyonluğu ve 1 kez de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Quaresma, Türkiye serüvenine Kasımpaşa'da forma giyerek devam ediyor.

Jose Sosa

Beşiktaş, 2014 yılının yaz transfer döneminde Ukrayna takımı Metalist Kharkiv’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Jose Sosa’nun bonservisini sonraki yıl 2 milyon euro olarak aldı.

Siyah-beyazlı takımda 78 resmî karşılaşmada 14 kez fileleri havalandıran Arjantinli futbolcu, 2015-2016 sezonundaki şampiyonlukta takımına büyük katkı sağlayarak 7 milyon 500 bin euro’ya Milan’a gitti.

Başarısız geçen İtalya serüveninden sonra Süper Lig’e Trabzonspor'da dönüş yapan Sosa, bu takımda adından söz ettirmeye devam ediyor.

Trabzonspor'da üçüncü sezonunu yaşayan başarılı oyuncu 74 resmî karşılaşmada 8 gol atarken, ilerleyen yaşına rağmen hâlâ ligin en iyi oyuncularından birisi...

Wesley Sneijder

Galatasaray’ın 2012-2013 sezonunun Ocak ayında Inter’den 7 milyon 500 bin euro karşılığında renklerine bağladığı Wesley Sneijder’ın transferi futbol camiasında büyük yankı uyandırdı.

Yıldız oyuncu Galatasaray formasıyla 175 karşılaşmada görev alırken, 46 gol kaydetti. 

Sarı-kırmızılı takımda geçirdiği 5 sezonda 2 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 3 de Türkiye Süper Kupası şampiyonlukları tadan Sneijder’ın sözleşmesi 2017 yılının yaz ayında sonlandırıldı.

Talisca

Beşiktaş’ın Portekiz takımı Benfica’dan iki yıllığına kiralık olarak renklerine bağladığı Talisca, Süper Lig şampiyonluğu da yaşadığı bu süre içerisinde adeta görsel şölen sundu.

Siyah-beyazlı takımda çıktığı 80 karşılaşmada 37 kez fileleri havalandıran Brezilyalı oyuncu, kaydettiği şık gollerle taraflı tarafsız herkesten büyük beğeni aldı.

Beşiktaş’taki müthiş performansından sonra yaklaşık 20 milyon euro’ya Çin’e giden Talisca, sıra dışı goller atmayı burada da sürdürüyor.

Alex

Süper Lig tarihinin en iyi futbolcuları arasına adını yazdıran Alex'in muhteşem kariyeri 2000’li yıllar geçip 2010’lu yıllarına kadar taşındı.

2004'de Fenerbahçe'nin kapısında içeriye giren Brezilyalı yıldız, bu kulüpteki 8 yılında adeta tarih yazdı.

Sarı-lacivertli takımda 343 resmî karşılaşmada 171 gol kaydeden Alex, 2012 yılının son baharında dönemin teknik direktörü Aykut Kocaman’ın planlarında yer almadığı gerekçesiyle takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

Fenerbahçe'de oynadığı süre zarfında 2 kez gol kralı olan Sambacı, Türkiye’de 3 Süper Lig, 2 Türkiye Süper Kupası ve 1 de Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşadı.

Didier Drogba

Premier Lig tarihinin en iyi golcülerinden birisi olarak gösterilen Didier Drogba, 2012-2013 sezonunun Ocak ayında Galatasaray'a transfer oldu.

Bir buçuk yıl süren Türkiye kariyerinde sarı-kırmızılı taraftarların büyük sevgisini kazanan Drogba forma giydiği 53 karşılaşmada 20 gol kaydetti.

Fildişili yıldız oyuncu kısa denilebilecek bu sürede Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayıp adını Galatasaray tarihine yazdıranlardan birisi oldu.

Yorumlar (0)