Süper Lig'den 3. Lig'e kadar düşmüşlerdi... Kayyum atandı

Süper Lig'den 3'üncü Lig'e kadar inen Akhisarspor'a kayyum atanırken, kulüp tekrar üyeliklere açılacak ve seçim yapılacak.

SPOR 31.05.2022, 20:18
Süper Lig'den 3. Lig'e kadar düşmüşlerdi... Kayyum atandı

Süper Lig'de mücadele verdiği 2018'de Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı müzesine götürerek UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden Akhisarspor, üç senedir düşüşün önüne bir türlü geçemedi. 3'üncü Lig'e kadar inen Ege temsilcisine kayyum atandı. Bazı kulüp mensuplarının açtığı dava sonucunda mahkemenin ara kararıyla mevcut yönetim kurulunun yetkilerinin alınmasına karar verildi ve dört ay için kayyum. Kayyum tarafından 30 gün içerisinde seçime gidilmesi öngörülüyor.

Kayyum heyetinden açıklama

Kayyum heyetinin mali müşaviri Abdulkadir Yavuz Özdem ve avukat Tayyar Ünsal basın açıklamasında bulundu ve en kısa zamanda kulübü seçimli genel kurula hazırlamayı programladıklarını dile getirdi.

Avukat Ünsal, "Yönetimin tüm yetkileri mahkeme tarafından bize devredildi. Yetkilerimiz bir sonraki seçimli genel kurula kadar veyahut en çok dört ay süreyle devam edecek. Görevimiz, kulübü en uygun ve en sağlıklı bir şekilde seçimli genel kurula taşımaktır. Kulübün tüzüğüne ve yasalara göre hareket edeceğiz. Transfer dönemi gibi önemli süreçlerde aksama yaşanmaması adına ilk hedefimiz bir an evvel seçimli genel kurula hazırlanmaktır."

Ne olmuştu?  

Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü kongrenin usulsüz üyelerle gerçekleştirilmesi üzerine dernek mensupları Sedat Kumanova ve Ali Dal tarafından kulübe dava açılmıştı.

Yorumlar (0)