Süper Lig'de teknik direktörlük yolu Beşiktaş'tan geçiyor!

Bir dönem Beşiktaş'ta oynayan futbolcular, teknik direktörlük yaparak Süper Lig’e damgasını vuruyor. Ligde Beşiktaş dışında 5 takımın hocalığını siyah-beyazlı takımda futbol oynayan isimler yapıyor.

SPOR 07.12.2019, 16:23 12.01.2020, 20:56
Süper Lig'de teknik direktörlük yolu Beşiktaş'tan geçiyor!

Tayfur Havutçu’nun Kasımpaşa’da göreve başlamasından sonra tüm gözler daha önce Beşiktaş'ta oynayan teknik direktörlere çevrildi. Siyah-beyazlı ekiple sembol olan birçok isim yoluna teknik direktör olarak devam etti kararı verdi. Şu anda Süper Lig’de takım çalıştıran Rıza Çalımbay, Sergen Yalçın, Mehmet Özdilek ve Tayfur Havutçu gibi Beşiktaş efsanelerinin yanı sıra, daha önce siyah-beyazlı takımda oynayan Okan Buruk, lige damga vuran isimler olarak dikkatleri üzerinde topluyor. 4 sezon boyunca Beşiktaş’ın teknik direktörlüğünü yaptıktan sonra A Millî Takım’da göreve başlayan Şenol Güneş de, yolu Beşiktaş’tan geçen bir başka teknik adam... Bu zamana kadar Beşiktaş forması giyen birçok isim kariyerine teknik direktör olarak devam ediyor.

Süper Lig'de zirvenin sahibi Rıza Çalımbay

Bu sezon Sivasspor’la çok iyi başarılar yakalayan ve Yiğidolar’ı ligde lider yapan Rıza Çalımbay, Beşiktaş’ın efsane kaptanlarından birisi olarak dikkatlerden kaçmıyor. Teknik direktörlük kariyerinde daha önce siyah-beyazlı takımda da görev alan Çalımbay, bu zamana kadar Göztepe, Denizlispor, Rizespor, Eskişehirspor, Kasımpaşa, Trabzonspor gibi birçok takımın teknik direktörlük yaptı. 

Rıza Çalımbay’ın yanı sıra Beşiktaş’ta kaptanlık yapmış olan Sergen Yalçın, Tayfur Havutçu ve Mehmet Özdilek ile siyah-beyazlı takımda oynayan Okan Buruk, Süper Lig’de mücadele eden diğer teknik adamlar... Abdullah Avcı’nın Beşiktaş’ın başına geçmesinin ardından Başakşehir’de teknik direktörlük görevine seçilen Okan Buruk, aldığı başarılı sonuçlarla göz dolduruyor. Alanyaspor’dan ayrılmasının ardından Yeni Malatyaspor’la anlaşan Sergen Yalçın da, Süper Lig’in en başarılı isimlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Yaşanan form düşüklüğünden sonra göreve Mehmet Özdilek’i getiren Denizlispor, ‘Şifo’nun takımın başına geçmesiyle yükselişe geçti. Süper Lig’de göreve başlayan son isim de Tayfur Havutçu oldu. Kemal Özdeş’le yollarını ayıran Kasımpaşa, takımı Havutçu’ya emanet etti. Tayfur Havutçu, lacivert-beyazlı ekiple ilk maçında Beşiktaş’a karşı sahaya çıkacak.
 

Yorumlar (0)