Süper Lig'de piyasa değeri en yüksek 10 futbolcu

Süper Lig’de transfer döneminin sona ermesinin ardından ligde piyasa değerleri en yüksek futbolcular da belli oldu. Listenin ilk sırasında Beşiktaş’ın yeni transferi Miralem Pjanic konumlandı.

SPOR 10.09.2021, 01:02 11.09.2021, 17:07
Süper Lig'de piyasa değeri en yüksek 10 futbolcu

Ülkemizde yaz transfer döneminin son bulmasının akabinde takımlar yeni sezon kadrolarını oluşturdu. Yaz transfer döneminde çok sayıda yıldız oyuncu ülkemize gelirken, takımlar geleceklerine yönelik de transfer faaliyetlerini sürdürdü.

Pjanic zirvede

Transfer penceresinin kapanmasının ardından Süper Lig’de bu sezonun en değerli futbolcuları da belli oldu. Beşiktaş’ın, dünya devi Barcelona’dan kiralık olarak renklerine bağladığı Bosna Hersekli oyuncu Miralem Pjanic, listenin ilk sırasında yer alıyor. Pjanic’in piyasa değeri 20 milyon avro olarak gösteriliyor. Onu 19 milyon avro ile Trabzonspor’un milli file bekçisi Uğurcan izliyor. 

Marcao ve Ghezzal eşit

Fenerbahçe’nin çiçeği burnunda transferi Diego Rossi ise listenin üçüncü sırasında kendisine yer buluyor. Uruguaylı oyuncunun piyasa değeri 18 milyon avro. Sarı-lacivertlilerin milli file bekçisi Altay Bayındır ise 14 milyon avro ile 4. sırada yer alıyor. Galatasaray'ın Brezilyalı stoperi Marcao ile Beşiktaş’ın Cezayirli kanat oyuncusu Rachid Ghezzal'ın da piyasa değerlerinin 12 milyon avro olduğu kaydediliyor.

İlk 10

Süper Lig'de piyasa değeri en yüksek olan 10 oyuncu, şu şekilde sıralanıyor:

  1. Miralem Pjanic - Beşiktaş - 20 milyon avro
  2. Uğurcan Çakır - Trabzonspor - 19 milyon avro
  3. Diego Rossi - Fenerbahçe - 18 milyon avro
  4. Altay Bayindir - Fenerbahçe - 14 milyon avro
  5. Marcao - Galatasaray - 12 milyon avro
  6. Rachid Ghezzal - Beşiktaş - 12 milyon avro
  7. İrfan Can Kahveci - Fenerbahçe - 11 milyon avro
  8. Cyle Larin - Beşiktaş - 11 milyon avro
  9. Mergim Berisha - Fenerbahçe - 10 milyon avro
  10. Michy Batshuayi - Beşiktaş - 10 milyon avro

Yorumlar (0)