"Süper Lig'de maçlar sahada kazanılmıyor"

Jorge Jesus, "Müsabakaların sahada kazanılması gerekiyor, masada değil. Süper Lig'in sportif gerçekliği yok, Süper Lig'de müsabakalar sahada kazanılmıyor." dedi.

SPOR 17.03.2023, 01:30
"Süper Lig'de maçlar sahada kazanılmıyor"

Ülker Stadyumu'nda oynanan maçın akabinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Portekizli teknik direktör, "Takımımın ortaya koyduğu performanstan ötürü futbolcularımla gurur duyuyorum. İyi bir mücadele ortaya koyduk fakat turu geçemedik. Deplasmanda aldığımız dezavantajlı neticeyi lehimize çeviremedik. Ortaya koyduğumuz performans, Avrupa'nın üst seviye takımlarının ortaya koyduğu performanstı. Futbolcularımı kutluyorum. Maalesef netice alamadık." dedi. 



"Rakibe yaradı"

Fenerbahçe taraftarının sahaya madde atmasının Sevilla'ya yaradığını vurgulayan Jesus, şöyle konuştu:

"Taraftarların attığı maddelerin ardından ritmimizin bozulduğu bir gerçek. Rakip bunu istiyordu, tempomuzu durdurmak istiyorlardı. Maç içerisinde bunun için ellerinden gelen her şeyi yaptılar ve taraftarlarımız gerildi fakat onların yaptığı şey rakibe yardımcı oldu. Anti bir futbol oynuyorlardı fakat o dakikada herhangi bir şey yapmalarına lüzum kalmadı."



"Ali Koç için şükretsinler"

68 yaşındaki teknik adam, maçın ardından taraftarların Ali Koç'a yönelik olarak istifa söylemlerine dair, "Maçın ardından Ali Koç'a gösterilen tepkilere anlam verememiştim. Eğer bu müsabakadan sonra olduysa haksızlık olduğu kanaatindeyim. Bu kulübün çok iyi bir başkanı var. 35 senedir bu işi yapıyorum, çok başkanla görev yaptım ve biliyorum ki Ali Koç çok iyi bir başkan. Fenerbahçe'nin şükretmesi gerekir. Son senelerde bu takım kupa kazanamadı fakat baş sorumlu başkan değildir, teknik ekiptir. Sekiz aydır buradayım ve şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki şu ana değin çalıştığım en iyi başkan Ali Koç." yorumunda bulundu. 



"Ligde müsabakalar sahada kazanılmıyor"

Jesus, Süper Lig'de müsabakaların sahada kazanılmadığını dile getirdi.

İlk dört takımın play-off oynaması gerektiğinin altını çizen Jorge Jesus, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Müsabakaların sahada kazanılması gerektiği kanaatindeyim. İlk dört takımın play-off oynaması lazımdı bana göre. Elbette bu benim düşüncem. Müsabakaların sahada kazanılması gerekiyor, masada değil. Türkiye'de iki tane devam ettiğimiz yarış mevcut. Zaten üç kupa var. Biz ikisinde yarış içindeyiz. İnanıyoruz hala ilk sırayı alabileceğimize. Türkiye Kupası'nda da final oynayacağımıza ve kupaya uzanacağımıza inanıyoruz. Süper Lig'in sportif gerçekliği yok, Süper Lig'de müsabakalar sahada kazanılmıyor. Hangi takım kazanırsa kazansın bunu ifade ediyorum."

Yorumlar (0)