Süper Lig'de haftaya, geri dönüşler damga vurdu

Süper Lig’de 27. hafta tamamlanırken, futbolseverler gol düellolarına şahitlik etti. 44 golün atıldığı ve rekorun kırıldığı haftada 5 takım, geri dönüşle galibiyete imza attı.

SPOR 01.03.2022, 16:09 02.03.2022, 13:54
Süper Lig'de haftaya, geri dönüşler damga vurdu

Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta, lider Trabzonspor’un 66 puanlı liderliği ile tamamlanırken, oynanan 10 maçta toplam 44 gol atıldı. 3 deplasman takımı ve 6 ev sahibinin 3 puanla ayrıldığı 27. haftada A.Demirspor - Antalyaspor arasında oynanan maçta gol sesi çıkmadı. Süper Lig'in 26. haftasında 12 defa penaltı kararı çıkarken bu hafta ise 8 penaltı verildi.

27. haftada gol düellosu

Haftanın en gollü maçında Hatayspor, Y. Malatyaspor’u 5-2 yenerken; Galatasaray’ın Rizespor’u 4-2 ve Alanyaspor’un kendi evinde Konyaspor’u 5-1 mağlup ettiği karşılaşmalarda ise 6'şar gol atıldı. Gol düellosunun yaşandığı diğer karşılaşmalarda ise Beşiktaş, Trabzonspor ve Altay takımları ise 3-2'lik skorlarla rakiplerini mağlup etti.

Zirvede puan farkı 17’ye çıktı

Ligde haftalardır açık ara puan farkıyla lider konumda bulunan Trabzonspor, evinde ilk yarıyı 2-0 geride soyunma odasına gittiği maçta Kayserispor'u 90+8. dakikada penaltıdan bulduğu golle 3-2 mağlup ederek 63 olan puanını 66'ya yükseltti. Hafta içi erteleme müsabakasında Başakşehir'e 2-1 yenilen Konyaspor, geçtiğimiz hafta sonu ise Alanyaspor deplasmanına konuk oldu. Bu maçta 5-1 mağlup olan Konyaspor, zirve yolunda ciddi yara aldı. Yeşil-beyazlılar çıktığı son 4 maçta 11 puan kaybetti. Ligde 4 maçlık galibiyet serisine ulaşan Başakşehir ise kendi evinde Karagümrük'e 2-1 yenilirken A. Demirspor ise kendi evinde Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı.

3 büyükler bu hafta da kazandı

Bu sezon aldıkları neticelerle taraftarlarını fazlasıyla üzen Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray geçen haftadan sonra bu hafta da 3 puanla karşılaşmaları tamamladı. Deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, art arda 3. galibiyetini kazanırken, puanını da 46'ya yükselterek averajla 4. sırada konumlandı. 

Gol düellosuna sahne olan müsabakada siyah-beyazlı takım Beşiktaş, deplasmanda Sivasspor'u 3-2 mağlup ederken haftayı, 44 puanla 6. sırada tamamladı. Geçtiğimiz hafta İzmir’de Göztepe’yi 3-2 mağlup ederek 6 haftalık galibiyet hasretini sona erdiren Galatasaray ise 35 puana yükselerek rahat bir nefes aldı. 35 puana ulaşan Galatasaray, şu an ligde 12. sırada yer alıyor.

Küme düşme hattı

Bu yıl 4 takımın düşeceği ligde, puan durumunda son sıralarda bulunan 4 takımdan 3'ü haftayı yenilgiyle kapattı. Son galibiyetini Altay'a karşı 22 Ekim'de alan Yeni Malatyaspor, bu dönemde 5 beraberlik ve 12 mağlubiyet ile galibiyet hasretini 17 haftaya çıkarırken, topladığı 17 puanla ligin dibine demir attı. İstanbul'dan puansız ayrılan Rizespor ise 23 puanla 19. sıraya inerken, İzmir ekibi Altay ise haftayı 3 puanla kapatarak puanını 25'e çıkardı. Giresun'dan 3-1'lik yenilgiyle dönen Göztepe, art arda 4. mağlubiyetini alırken puan durumunda 27 puanda kaldı. Karadeniz temsilcisi  Giresunspor ise 6 haftalık aradan sonra aldığı galibiyetle 29 puana yükselerek küme düşme hattından uzaklaşmayı başardı.

Gol krallığında 4 futbolcu zirvede bulunuyor

12 golle ligde haftalardır gol krallığında zirvede bulunan Fatih Karagümrük oyuncusu Aleksandar Pesic, son 5 karşılaşmada sakatlığından dolayı takımını yalnız bıraktı ve forma giyemedi. Trabzonspor'un liderliğinde büyük rol oynayan forvet oyuncusu Cornelius, son 5 karşılaşmada 1 gol attı ancak toplamda 12 golle zirveyi paylaşıyor. Hatayspor’da top koşturan Ayoub El Kaabi, Y. Malatyaspor maçındaki hattrick ile gol sayısını 12'ye yükseltti. Öte yandan 12 golle listenin zirvesinde yer alan isimlerden diğeri de Kasımpaşa'nın forveti Umut Bozok oldu.

Sivasspor maçında atmış olduğu 2 golle takımına 3 puanı getiren isimlerden biri olan Michy Batshuayi gol sayısını 11'e yükseltirken; Trabzonspor maçındaki golüyle 10. golüne imza atan Mame Thiam ise yine zirveyi geriden takip ediyor. Ligde 10 golü olan diğer futbolcular ise; Mario Balotelli, Britt Assombalonga (Adana Demirspor), Mame Diouf (Hatayspor).

Yorumlar (0)