Süper Lig'de düşüşe geçen futbolcular!

Bir dönem Süper Lig'deki performanslarıyla büyük beğeni alan yıldız oyuncular, piyasa değerlerinde büyük düşüş yaşadılar. İşte en çok değer kaybeden futbolcular...

SPOR 30.11.2019, 11:17 12.01.2020, 15:31
Süper Lig'de düşüşe geçen futbolcular!

İşte o futbolcular...

Jean Michael Seri

Galatasaray'a sezon başında büyük beklentilerle gelen Jean Michael Seri, sezonun 3'te 1'lik bölümünde bir türlü istenileni veremedi. Teknik direktör Fatih Terim'in saha içi anlayışına adapte olamayan futbolcu kariyerinde düşüşe geçti.

Radamel Falcao

Tüm Galatasaray camiasının transferini dört gözle beklediği Radamel Falcao, sancılı transfer sürecinden sonra geldiği Galatasaray'da kariyerinin en zorlu günlerini yaşıyor. 5 karşılaşmada 360 dakika forma giyebilen ve 1 de gol atan Kolombiyalı yıldız futbolcu, sakatlık sürecinde sarı-kırmızılı yönetimin taraftarları da bilgilendirmede eksik kalması sebebiyle "yatmaya gelen adam" olarak ilan edildi. Taraftar onun geri dönmesini büyük bir merakla bekliyor ancak Radamel Falcao'nun hem maddi, hem de Galatasaray taraftarlarının gözünde değeri gün geçtikçe azalıyor.

Oğuzhan Özyakup 

Beşiktaş'ta Şenol Güneş ile üst üste alınan 2 şampiyonlukta takımın en önemli oyuncuları arasında yer alan Oğuzhan Özyakup, geçtiğimiz sezon başlayan düşüşüne bu sezon da engel olamadı. Abdullah Avcı'nın "onun gibi Türk oyuncu bulamayız" dediği başarılı futbolcu, bu sezon da forma giydiği 12 karşılaşmada skora katkıda bulunamadı. Abdullah Avcı, Oğuzhan'a güvenmeye devam edebilir ancak oyuncu değer kaybetmeye devam ediyor.

Jeremain Lens 

Beşiktaş'ta her sezonun başında büyük umutlar beslenen Jeremain Lens, bir türlü kendisinden istenilen performansı ortaya koyamıyor. Beşiktaş'ın Sunderland'e 4 milyon euro satın alma opsiyonunu ödeyerek renklerine bağladığı yıldız oyuncu, bu sezon formasını da kaybetmeye başladı. Gün geçtikçe değeri azalan ve 2022 yılına kadar sözleşmesi devam eden 32 yaşındaki futbolcu sezon sonunda Beşiktaş'tan ayrılabilir.

Adem Ljajic

Beşiktaş'ın sezon başında 6,5 milyon euroluk opsiyonu ödeyerek transferini gerçekleştirdiği Adem Ljajic, kötü başladığı sezonda biraz kıpırdasa dahi verilen ücretin karşılığını henüz veremedi. Abdullah Avcı'nın zaman zaman "daha iyi olmalı" mesajını yolladığı Sırp futbolcunun en iyi günlerini geçirmediği gözlerden kaçmıyor.

Arda Turan 

Türk futbol tarihinin 41 milyon euro ile en yüksek bedelli transferini yaparak Barcelona'nın yolunu tutan Arda Turan, eski günlerine geri dönmek amacıyla geldiği Başakşehir'de de atağa geçemedi. İlk 11'deki yerini de kaybeden ve Okan Buruk'un da güvendiği futbolcular arasında yer alamayan Arda Turan için "yuvaya dönüş" sloganıyla Galatasaray iddiaları ortaya çıktı. Arda Turan, Galatasaray'a dönüp eskisi gibi olur mu büyük merak konusu oldu.

Eljero Elia 

Başakşehir'in 2017 yılında Feyenoord'dan renklerine bağladığı Eljero Elia, bu sezon kadroya katılan futbolcuların yüksek performanslarının ardından şansını kaybetti. Oyuna sonradan dahil olarak kendisini kanıtlamaya çalışan 32 yaşındaki oyuncu, yalnızca 1 asist yaptı ve takımın ana hücum futbolcularından birisi olma özelliğini kaybetti. Kariyerinde Juventus'da da forma giyen Elia'da değeri de gün geçtikçe düşen futbolcular arasında yer alıyor.

Robinho 

Geçen sezon Sivasspor'da harikalar yarattıktan sonra Başakşehir'e şampiyonluk için gelen 35 yaşındaki yıldız, hem hedefine ulaşamadı, hem de Başakşehir'de formasını kaybetti. Bu sezon 8 karşılaşmada 402 dakika forma giyebilen Brezilyalı oyuncu, skora katkı sağlayamadı.

Adil Rami 

Fransa Milli Takımı ile Dünya Kupası zaferini yaşayan Adil Rami, Marsilya'da başladığı düşüşü Fenerbahçe'de de devam ettirdi. Fransız yıldız, sakatlıklar ve saha dışındaki hareketleri sebebiyle gündemi meşgul etti ve 1 yıllık sözleşmesinin erken feshedileceği bile konuşulanlar arasında yerini aldı.

Sadık Çiftpınar 

Malatyaspor'daki performansı ile ligin en iyi çıkışını yakalayan Türk futbolculardan birisi olan ve Fenerbahçe'ye transfer olan Sadık, sarı-lacivertli takımda oynadığı maçlarda beklentileri karşılayamadı ve yükselişe geçen grafiğinde ciddi bir gerileme yaşadı. Bu sezon Ersun Yanal'dan formayı da alamayan Sadık Çiftpınar'ın değeri de gün geçtikçe düşüyor.

Yorumlar (0)