Süper Lig'de Anadolu takımları zirveyi çok sevdi!

Süper Lig'de Anadolu takımları zirveyi kimseye bırakmıyor. Ligde 12 haftanın 10'unda Anadolu takımları liderliğin sahibi oldu.

SPOR 26.11.2019, 13:23 12.01.2020, 16:13
Süper Lig'de Anadolu takımları zirveyi çok sevdi!

Süper Lig’de 12 hafta geride kalırken liderliğin sahibi Anadolu takımları oldu. Süper Lig'de tamamlanan 12 haftanın 10’unda Anadolu kulüpleri zirvenin sahibi oldu. Fenerbahçe yalnızca ilk 2 haftada zirvede yer alırken, sonraki 8 haftada Aytemiz Alanyaspor liderliği bırakmadı.

Süper Lig’de son 2 haftada ise Demir Grup Sivasspor zirvenin yeni sahibi oldu. Ligde 12 hafta sonunda ilk iki sıranın sahibi de Anadolu takımları... Demir Grup Sivasspor’u, averajla Medipol Başakşehir’in önünde yer alan Trabzonspor 2 puan gerisinden geliyor.

Sivasspor çıkışını sürdürüyor

Ligde liderliğin sahibi olan Demir Grup Sivasspor, son 6 haftadaki çıkışıyla zirveyi kimseye bırakmadı.

Son 6 maçının 5’inde galibiyet yaşayan kırmızı-beyazlı takım, bu süreçteki tek mağlubiyetini Galatasaray karşısında yaşadı. Demir Grup Sivasspor, 42 dakika 10 kişi mücadele ettiği karşılaşmada Galatasaray’a 3-2 yenildi.

Süper Lig’de son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray ise bu sezon ligde 5. sıranın üstünde yer alamadı.

İlk galibiyetini 3. haftada yaşayabilen sarı-kırmızılı takım, sadece 4. haftada 7 puanla 5. sırada bulundu. Galatasaray, 12 hafta sonunda ise 19 puanla 8. sırada yer aldı.

En çok gol Anadolu takımlarından

Süper Lig'de en fazla gol kaydeden takım da bu sezon Anadolu’dan oldu. BtcTurk Yeni Malatyaspor 12 haftada 25 gol attı ve 12 hafta sonunda en golcü takım unvanını kazandı.Mücadele başına 2,1 gol ortalaması elde eden Malatya takımı, kalesinde ise 12 gole engel olamadı. Yeni Malatyaspor 12 ile ligin en iyi averajına sahip takımı konumunda. Malatya ekibinden sonra ligin en golcü takımları da Anadolu’dan çıktı. Sivasspor 24, Trabzonspor ise 23 golle bu alanda BtcTurk Yeni Malatyaspor’dan sonra geliyor.

Gol krallığında Anadolu takımları zirvede

Süper Lig’de tıpkı puan durumunda olduğu gibi gol krallığı yarışında da lider Anadolu takımlarının golcüleri oldu.

Yeni Malatyaspor’un Makedon yıldızı Adis Jahovic ve Aytemiz Alanyaspor’un Senegalli oyuncusu Papiss Cisse attıkları dokuz gol atarak, gol krallığı yarışında liderlik koltuğuna oturdu. Bu iki oyuncuyu Trabzonspor’un Norveçli futbolcusu Alexander Sörloth, Medipol Başakşehir’in Fransız yıldızı Enzo Crivelli ve Fenerbahçe’nin Kosovalı futbolcusu Vedat Muric yedişer golle takip ediyor.

Yorumlar (0)