Süper Lig 2018-2019 sezonu tamamlandı

Spor Toto Süper Lig'de 34.hafta maçlarının sona ermesiyle 2018-2019 sezonu resmen sona ermiş oldu. İşte yoluna devam eden ve yolda kalan takımlar…

SPOR 27.05.2019, 12:51
Süper Lig 2018-2019 sezonu tamamlandı

2018-2019 sezonunda Galatasaray 33.haftada şampiyonluğunu ilan etti. Akhisarspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Bursaspor ise Süper Lig’e veda ettiler. Galatasaray'ın Senegalli golcüsü Diagne ise 30 gol atarak hem rekor kırdı, hem gol kralı oldu.

Süper Lig’de 69 puan toplayan Galatasaray, sezonu şampiyon olarak tamamladı. Galatasaray şampiyonluğu, sezonu 67 puanla ikinci bitiren Medipol Başakşehir'den son anda aldı.

Sezonu 16. sırada tamamlayan Bursaspor, 17.sırada bitiren Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve 18.sırada tamamlayan Akhisarspor ise lige veda etti.

5 TAKIM AVRUPA KUPASINA GİDECEK

Gelecek sezonda Türkiye’yi Avrupa kupalarında 5 takım temsil edecek.

Lig şampiyonu Galatasaray, doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına katılacak. İkinci tamamlayan Medipol Başakşehir ise UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde gruplara kalmak için yarışacak.

Lig üçüncüsü Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan gruplardan katılacak. Karadeniz temsilcisi Trabzonspor ise "Kupa 2"de eleme maçları oyanayacak.

Lig 5'incisi Evkur Yeni Malatyaspor ise UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı. Malatyaspor, gruplara katılabilmek için eleme maçları yapacak.

DİAGNE SEZONUN GOL KRALI

Devre arasında sarı-kırmızılı renklere katılan Senegalli Mbaye Diagne bu sezon gol kralı unvanını aldı.

Sezonun ilk yarısında Kasımpaşa forması giyen Diagne 20 gol attı. İkinci yarıda ise sarı-kırmızılı formayla 10 kez gol şansı buldu.

Diagne toplamda 30 golle, gol kralı olurken, bir sezonda ligde en fazla gol atan yabancı futbolcu unvanını da almış oldu.

Yorumlar (0)