Süper Lig 12 Haziran'da başlıyor!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklamada Spor Toto Süper Lig'in şimdilik olmak kaydıyla 12-13-14 Haziran'da başlayacağını açıkladı.

SPOR 06.05.2020, 14:04 06.05.2020, 15:12
Süper Lig 12 Haziran'da başlıyor!

TFF Yönetim Kurulu'yla bugün yapılan toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Özdemir, 12-13-14 Haziran tarihlerinde ligin başlayacağını açıklayarak,  ''Şimdilik olmak kaydıyla, ertelenen tüm profesyonel liglerimiz ve amatör liglerimizi 12-13 ve 14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık.'' ifadelerini kullandı.

Başkan Özdemir konuşmasına koronavirüsle olan mücadelelerini anlatarak başlarken, ''Koronavirüs sürecini birlik ve beraberlik içerisinde en az kayıpla atlatmak istiyoruz. Sportif tedbirleri dünyada en hızlı şekilde alan ülkelerin başında geliyoruz. Devletimizin kararlarına harfiyen uyduğumuz gibi futbola dönüş için sağlık kurulumuz önemli bir çalışma hazırladı. Futbolun oynanabilmesi için bir protokol hazırlandı. Bugüne dek en sağlıklı şekilde liglerimizin tamamlanması için çaba gösterdik. Futbolumuzun bu süreçten en az zararla çıkması için elimizden geleni yaptık. Bilim Kurulu olmak üzere tüm kurullarla süreci değerlendirdik, UEFA ve FIFA ile görüşmeler yaptık. En son Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşme yaptık. Normalleşme planı kapsamında yönetim kurulunda görüşme yaptık.'' dedi.

Ligler 12-13-14 Haziran'da başlıyor...

Liglerin şimdilik olmak kaydıyla 12-13-14 Haziran tarihlerinde başlayacağını ifade eden Özdemir, ''Şimdilik olmak kaydıyla, ertelenen tüm profesyonel liglerimiz ve amatör liglerimizi 12-13 ve 14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık. İnşallah liglerimizi temmuz ayında tamamlayacağız. Ağustos ayında da Şampiyonlar Ligi finalini ülkemizde yaparak bu sezonu taçlandıracağız." açıklamasını yaptı.

Futbolun nasıl oynanacağını "Bilim Kurulu" belirleyecek

''Elimizde 10 ayrı senaryo var. Sağlık Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile paylaştık. Kendi planlarımız var ama işlerin yürümesine yetmiyor. Önemli olan Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun vereceği kararlardır. Ankaragücü'nde bir virüs tespit edildi ama yolumuza Bilim Kurulu kararları çerçevesinde devam edeceğiz. Kendi başımıza karar alarak yola devam etmiyoruz. TFF Sağlık Kurulu ile Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, futbolun nasıl oynanacağını belirleyecek. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ama yeni dönemi de fırsata çevirmemiz gerekli. Sağduyu içerisinde, bireysel ve toplumsal tüm sorumlulukları yerine getirerek bunu başaracağımıza eminim."

Ligler başladığında yayıncı kuruluş ödemeleri yapacak

''Harcama limitleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bütün kulüplerimizin gelirlerinde azalmalar oldu. Hedefimiz yayıncı kuruluş ile 5 yılı tamamlamak. Yayıncı kuruluşun da bu süreçte önemli kayıpları olmuştur. Ligler başlarsa yayıncı kuruluş da ödemeleri yapmaya başlamak istiyor.''

Geçen hafta kulüplere yardım parası gönderildi

"Geçen hafta milli takımlara oyuncu veren kulüplere dağıtılmak üzere bize para gönderildi. Biz de vakit kaybetmeden bunu tüm kulüplerimize yolladık. Böyle yardımlar geldikçe biz de beklemeden kulüplerimize bu paraları yollayacağız..."

26 Temmuz'da ligi bitirmek istiyoruz

''Süper Lig'i 26 Temmuz'da bitirmek istiyoruz. Yeni sezon için çalışma yapmadık ama Ağustos ayını tatil dönemi olarak düşünüyoruz." 

18 takımdan 13-14'ü liglerin oynanmasını istiyor

"Süper Lig'de 18 takımdan 13-14''ü liglerin oynanmasını istiyor. 1. Lig'den 11 takım ligin oynanmasını istiyor. 2. Lig ve 3. Lig'lerde 90 takım var. %73 ligin oynanmasını istemiyor, ancak %27 oynanmasını istiyor. TFF Sağlık Kurulu'nun yayınladığı protokole zor diyenler var. Biz en az hasar göreceğimiz protokolü yayınladık. Bizim ana hedefimiz bunlara uymak. Ama bu sefer Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun bize yollacağı yeni protokolü yayınlayacağız. Buna uymak zorundalar."

Tek şehirde futbol oynamak gündemimize gelmedi

''Tek şehirde futbol oynamak TFF'nin hiçbir zaman gündemine gelmedi. Böyle bir şey yok. Ligleri, herkesin kendi ilinde ve stadında oynayarak tamamlamak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, bu felakete karşı her türlü tedbiri zamanında alarak dünyaya örnek bir mücadele gösterdik.''

İnanıyorum ki birçok Avrupa ülkeside ligleri başlatma kararı alacak

"Almanya, liglerinin başlayacağını Başbakan Angela Merkel'in ağzından duyurdu. Arkasından inanıyorum ki birçok Avrupa ülkesi de liglerine geri dönme tarihlerini açıklayarak devam edecektir. Dün İtalya Spor Bakanı, ligleri oynatıp bitirmek istiyoruz dedi. İnanıyorum ki Türkiye nasıl sağlıkta başarılı olduysa, inşallah biz de futbolda bütün dünyaya göstermiş olacağız."

Yabancı sınırı konusunda acele etmeyeceğiz

''Koronavirüs olmasaydı yabancı sınırlamasını konuşuyor olacaktık. Fakat yeni durumlar olduğu için bu konuyu yeniden konuşarak kararlar almalıyız. Bu konuda acele etmemeliyiz."

Şifresiz yayın kararını beIN Sports verir

"Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 maçımız kaldı. Bunların da planlaması, görüşmeleri devam ediyor. Bununla ilgili yakın zamanda kararımızı alıp açıklayacağız. Ziraat Türkiye Kupası şifresiz, herkes evinde rahat rahat izliyor. beIN SPORTS çok büyük bir rakam ödüyor. Gelirini şifreden kazanıyor. beIN ile görüşüyoruz, şifresiz yayınlama durumunda bazı hukuksal olaylar ortaya çıkabilir. Bazı insanlar üye olmuş, bazıları olmayacak. Hukuk anlamında sıkıntı olabilir, haklıdırlar. Ligin şifresiz yayınlanmasına beIN SPORTS karar verir."

Şartlar düzelirse son 4 haftayı seyircili bile oynatabiliriz

"Allah'a dua edelim ki Türkiye çok daha hızlı şekilde düzelsin. Belki de şartlar düzelirse, son 4 haftayı seyircili bile oynatabiliriz. 35 gün, uzun bir zaman. Ligleri 45 gün evvel bitirmiştik hatırlarsınız. İnşallah Türkiye 35 gün sonra bugünlerden çok daha iyi noktalarda olacak. Büyük problemler oldu, 2. virüs dalgası geldi, şu oldu bu oldu, ara veririz vermeyiz, bugünden kestirmem söz konusu değil."

Bunları hiç gündeme getirmedik

"Biz bugün, liglere son verirsek nasıl tescil ederiz, kimi şampiyon yaparız, kimi Şampiyonlar Ligi'ne göndeririz, kimi düşürürüz, 1. Lig'de kimi şampiyon yaparız, oradaki play-off'lar nedir, ne değildir, bunları hiç gündeme getirmedik. Çünkü gündemimizde o yok. Gündemimize o konular gelirse, TFF oturur, o konuları düşünüp-taşınıp-danışarak, gerekli kararları üretir ve onların kararlarını verir ve ona göre yoluna devam eder''

Yorumlar (0)