Süper Kupa öncesi süper buluşma! Heyecan zirvede!

Süper Lig şampiyonu Trabzonspor ile Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi Sivasspor, yarın Turkcell Süper Kupa maçında kozlarını paylaşacak. İki takımın teknik direktörleri, karşılaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte maça dair detaylar...

SPOR 29.07.2022, 20:29 Hakan Öksüz
Süper Kupa öncesi süper buluşma! Heyecan zirvede!

Geçen yıl Süper Lig'de şampiyon olan Trabzonspor ile Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde Kayserispor'u mağlup ederek kupayı kazanan Sivasspor, yarın (30 Temmuz Cumartesi) oynanacak Süper Kupa maçında kozlarını paylaşacak. Lig şampiyonu ile kupa şampiyonunun kozlarını paylaştığı ve 2006'dan beri düzenli olarak yapılan Süper Kupa finalinde bu yıl kimin galip geleceği merak ediliyor.

Trabzonspor-Sivasspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Trabzonspor ile Sivasspor, yarın 20.45'te başlayacak maçta karşı karşıya gelecek. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan olacak. Turkcell Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek olan Abdullah Avcı ve Rıza Çalımbay'ın öğrencileri, kupayı müzesine götürmeye çalışacak. Zorlu mücadele, ATV'den canlı olarak ekranlara gelecek.

Abdullah Avcı: Sezona yüksek enerji ile başlamak istiyoruz!

Yeni sezon için heyecanlı olduklarını dile getiren Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Geçen sezon bir kupayı biz aldık, diğerini Sivasspor. Yüksek enerji ve moralle yeni sezona başlamak için bu maçı önemsiyoruz. Hazırlığımızı yaptık. Oyuna dair geliştirmeler yaptık. 10 yılı aşkın süredir taç atışlarının önemine değiniyorum. Hem ofansif hem de defansif olarak takımın performansını etkiliyor. Bunun için taç antrenörü Thomas Grönnemark ile çalışıyoruz. Hocanın verdiği bilgileri oyuna uyarlamaya çalışıyoruz." dedi.

Rıza Çalımbay: Tribünlerin dolacağını düşünüyorum!

Yeni sezon hedefleri doğrultusunda yoğun bir tempoyla çalıştıklarını belirten Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Kupalar ayrı bir heyecan. Trabzonspor'u yenerek bu kupanın sevincini de yaşamak istiyoruz. Maç Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak. Tribünlerin dolacağını düşünüyorum. Yeni sezonda hem ligde hem Avrupa'da yarışacağız. Gerekli transferleri yaparak sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Trabzonspor iki finalde de gülen taraf oldu

Geçen yıl Süper Lig'i lider olarak bitiren bordo mavililer, üçüncü kez Süper Kupa finalinde boy gösterecek. Karadeniz ekibi Trabzonspor, daha önce oynadığı iki finali de kazandı. 2010'da Bursaspor'u 3-0 yenen Trabzonspor, 2021'de ise Medipol Başakşehir'i 2-1 ile geçmişti. Rıza Çalımbay yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Demir Grup Sivasspor ise ilk Süper Kupa maçına çıkacak.

Süper Kupa'yı kazanan takımlar

Süper Kupa formatı, 2006 yılından beri lig ve kupa şampiyonlarını karşı karşıya getiriyor. Almanya'da yapılan ilk Süper Kupa maçında Beşiktaş, Galatasaray'ı 1-0 mağlup etmişti. Süper Kupa'yı 6 defa müzesine götüren Galatasaray, bu alanda zirvede bulunuyor. 

Galatasaray'ın ardından ikinci sırada gelen Fenerbahçe ise 3 defa Süper Kupa'yı kazandı. Trabzonspor ve Beşiktaş'ın iki kupası var. Akhisarspor ile Konyaspor ise birer kez kupayı müzesine götürdü.

Yorumlar (0)