"Sterling'i durdurmanın tek yolu bacağını kırmak"

Kosova Millî Takım Teknik Direktörü Bernard Challandes, İngiltere ile yapacakları karşılaşmadan önce gerçekleşen basın toplantısında "Sterling'i durdurmanın tek yolu bacağını kırmak" esprisini yaptı.

SPOR 17.11.2019, 16:49 12.01.2020, 17:41
"Sterling'i durdurmanın tek yolu bacağını kırmak"

EURO 2020 Elemeleri A Grubu maçında İngiltere’yi konuk edecek olan Kosova’nın teknik direktörü Bernard Challandes, karşılaşmadan önce yapılan basın toplantısında ilginç açıklamalarda bulundu.

Avrupa'nın en iyi takımının İngiltere olduğunu belirten Challandes, yıldız oyuncu Raheem Sterling hakkında yaparken onu durdurmanın tek yolunun bacağını kırmak olduğunu dile getirdi.

Joe Gomez ile yaşadığı tartışmanın ardından Karadağ karşılaşmasında forma şansı bulamayan Sterling’in takıma geri dönme ihtimali hakkında Challandes şu ifadelere yer verdi:

“Böyle olursa bizim için iyi olmaz. Bu çifte kötü haber demektir. Çünkü eğer Sterling oynarsa, ilk olarak pozisyonunda dünyanın en iyilerinden biri. İkinci olarak, Sterling’in yerinde olsaydım bu maçta kendimi göstermek için oynardım. İngiltere’nin potansiyel atak futboluna karşı kolektif bir iş çıkarmamız gerekiyor. Ancak takım olarak buna karşı koyabiliriz. Yoksa Sterling’in bacağını kırmak zorunda kalabiliriz. Ama bu bizim tarzımız değil, bizler nazik insanlarız. Biz çok, çok, çok, çok iyi bir takımız ama eğer birlikte oynarsak bunu sorun olmaktan çıkartırız”

"Biraz da korkuyorum"

Diğer yandan İngiltere’nin aldığı sonuçların ve deneyiminin altını çizen Challandes, “İngiltere’nin elemelerde oynadığı maçlara bakarsınız kimse bu kadar gol atamadı. Takımın inanılmaz bir hücum potansiyeli var. 7-0, 6-0, 5-0, 5-0, 5-0. İnanılmaz. Bu bizim için inanılmaz bir hedef ve keyif alma sebebi ama biraz da korkuyorum. Biraz gülebiliriz ama İngiltere 1001. maçına çıkarken biz sadece 29. maçımızı oynayacağız. Onlar biraz daha deneyimli gibi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)