Stefan Kuntz, Ermenistan maçı öncesi konuştu

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Ermenistan ile yarın (cumartesi) oynanacak EURO 2024 Elemeleri grup maçı öncesinde konuştu. Turnuvaya iyi bir başlangıç yapmak istediklerine vurgu yapan Kuntz, "Yarınki maçta 3 oyuncuyu kadroya almayacağız. Avrupa Şampiyonası'na gideceksek bu tarz durumları iyi şekilde idare etmemiz gerekiyor." dedi.

SPOR 24.03.2023, 20:52 Hakan Öksüz
Stefan Kuntz, Ermenistan maçı öncesi konuştu

EURO 2024 Elemeleri D Grubu ilk mücadelesinde yarın Ermenistan ile karşılaşacak milli takımda teknik direktörü Stefan Kuntz ile golcü Cengiz Ünder basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Maçın oynanacağı Republican Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Kuntz, "Bazı futbolcularımız form olarak çok iyi durumdalar. Bunu avantaj olarak kullanmalıyız. Bireysel hataları azaltırsak çok iyi olacak. Sekiz adımlık yolculuğun ilk adımını yarın atacağız. Gruba iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Pandemiden önce Ermenistan'daki futbol anlayışı, daha çok İspanyol tarzıydı. Korona süreci sonrası teknik adamları değişti ve farklı futbolcular kadroya eklendi." dedi.

"Yarınki maçta 3 oyuncuyu kadroya almayacağız"

Oyuncuların kendi kulüplerinde gösterdikleri performansların çok önemli olduğuna vurgu yapan Stefan Kuntz, "Kamptan önce Hakan Çalhanoğlu ve formu onun gibi yüksek olan 6-7 oyuncuya ziyarette bulundum. Deprem olayı o sırada Inter'de oynayan Hakan'ı mental anlamda belki de çok yormamıştır ama milli takımda işler farklı oluyor. Farklı bir baskı olabiliyor. Yarınki maçta 3 oyuncuyu kadroya almayacağız. İki kaleci oynayamayacak. Avrupa Şampiyonası'na gideceksek bu tarz durumları iyi şekilde idare etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)