Stefan Kuntz'dan Arda Güler sorusuna yanıt

Yarın oynanacak Çekya maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, uzun vadeli bir planlama yaptıklarını ve buna göre hareket ettiklerini söyledi. Mart ayında oynanacak EURO 2024 Eleme Grubu maçlarına en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştıklarını kaydeden Kuntz, genç yetenek Arda Güler hakkındaki soruya da yanıt verdi.

SPOR 18.11.2022, 21:28 20.11.2022, 08:03 Hakan Öksüz
Stefan Kuntz'dan Arda Güler sorusuna yanıt

A Milli Futbol Takımı, özel maçta yarın Gaziantep'te Çekya ile karşılaşacak. Saat 20.00'de başlayacak olan maç, TRT Spor'dan naklen ekranlara gelecek. Karşılaşmanın oynanacağı Kalyon Stadı'nda futbolcu Samet Akaydın ile basın toplantısı düzenleyen A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, takımın son durumuna ilişkin bilgi verdi.

"Uzun vadeli düşünüyoruz"

Türk takımlarının bu sezon iyi performans sergilediğini kaydeden Kuntz, bundan dolayı çeşitli kulüplerden çok sayıda oyuncuyu kadroya dâhil ettiklerini söyledi. Genç futbolcularla tecrübeli olanların bir arada oynamasının, oyunlarını geliştirmek açısından önemli olduğunu vurgulayan Kuntz, "Ferdi Kadıoğlu ile Salih Özcan gibi farklı milli takımları tercih etme olasılığı bulunan futbolcuları, Türk Milli Takımı'na kazandırmak önemliydi. Uzun vadeli düşünüyoruz." dedi.

"Mart ayına en iyi şekilde hazırlanacağız"

İskoçya gibi zorlu bir rakipten sonra Çekya ile oynayacaklarını kaydeden deneyimli teknik adam, "2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'deki rakiplerimizin gücüne göre İskoçya'yı seçtik. Galler ile yakın seviyede bir takım. Şimdi karşılaşacağımız Çekya da Uluslar Ligi'nde B Ligi'ne düştü. Son derece kuvvetli bir takım. Biz yine de kendi oyunumuzu sahaya yansıtacağız. Bütün planlarımızı mart ayına en iyi şekilde hazırlanmak için yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Arda Güler beklediğimden daha olgun"

Stefan Kuntz, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler hakkındaki soruları da yanıtladı. Arda'nın umduğundan çok daha olgun bir oyuncu profili sunduğunu belirten Kuntz, "Takıma adaptasyon sorunu yaşamadı. Pozitif bir hava kattığını söyleyebilirim. Antrenmanlardaki pozitif durumun sahaya nasıl yansıyacağı önemli. Bunu yarınki maçta göreceğiz. Böyle genç oyuncuların kendi kulüplerinde ne kadar süre aldığı da önemli. Hem oyuncunun kulübüne hem de bize faydalı olacak şekilde hareket edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)