"Söz veriyorum artık gol atmayacağım"

Premier Lig ekiplerinden Tottenham'ın transfer etmek üzere olduğu Gedson Fernandes, belki de kariyerinin en kritik imzalarından birini atmaya hazırlanırken Gabon'un merkezine 300 km mesafedeki bir adada doğan bu çocuğun hikayesi herkese ilham kaynağı olacak...

SPOR 15.01.2020, 10:28
"Söz veriyorum artık gol atmayacağım"

Premier Lig takımlarından Tottenham, Benfica'nın 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Gedson Fernandes'i satın alma opsiyonuyla beraber kiralık olarak renklerine bağlamayı hedeflerken, genç yıldız da kısa sürede zirveye yükselmenin tadını çıkartıyor.

Ada basınında yer alan haberlere göre; İngiliz ekibinin Benfica'ya yaptığı 1,5 yıllık kiralama teklifinin son aşamasına gelindiği ve satın alma opsiyonunun ise 56 milyon Pound olduğu ifade edildi.

Portekiz temsilcisi, henüz küçük bir çocukken 215 Pound (1650 TL) ve bir çanta top karşılığında altyapısına kattığı Fernandes'i satmamak için ayak diretse de genç oyuncu ayrılmayı kesin olarak kafasına koymuş durumda ve kendisine izin verilmesini bekliyor.

Bu sezon çok fazla forma şansı yakalayamasa da yetenekleri artık herkes tarafından bilinen Fernandes'in sözleşmesinde yer alan serbest kalma maddesi ise 87,5 milyon Pound.

Benfica'nın 10 yaşındayken keşfettiği Fernandes için ülkenin diğer köklü takımı Sporting Lizbon ile kıyasıya bir mücadele verilmişti. SC Frielsas Akademisi'nde bir yıl forma giydikten sonra Benfica'ya imzasını atan Fernandes, kısa sürede genç takıma girdi ve 2017'de Benfica'nın B takımında oynamaya başladı.

B takımı ile sezon boyunca bütün karşılaşmalarda görev yapan ve kendisini gösteren Fernandes bir yıl sonra A takımı ile antrenmanlara çıkmaya başladı. 20 kişilik Avrupa'nın Altın Çocuğu listesine adını yazdıran ve beklentilerin boşuna olmadığını kanıtlayan Fernandes, böylelikle Benfica'daki yerini de sağlamlaştırdı.

Geçtiğimiz sezon Benfica A takımı ile toplamda 46 maçta forma giyen ve 3 gol atıp 6 asist yapan orta saha oyuncusu, takımının lig şampiyonluğunda önemli katkıda bulundu. Her ne kadar bu sezon istediği oynayamasa da vatandaşı Jose Mourinho ondaki yeteneği değerlendirmek için Tottenham'a transfer etmek istiyor.

Mourinho'nun geçmiş transferlerine baktığımızda daha çok yıldızlaşmış ve deneyimli futbolculara yöneldiğini gözlemlesekte, başarılı teknik adam genç yıldıza olan güvenini göstermekten çekinmiyor. Mourinho geçtiğimiz günlerde transferin sonuçlanmasını beklediğini belirtirken genç oyuncunun bu hafta sağlık kontrolünden geçerek imza atmayacağı tahmin ediliyor.

Fernandes, Orta Afrika'da yer alan Sao Tome adasında doğdu. Ülkesi, 15. yüzyılda Afrikalı köle ticareti yapan Portekizliler tarafından kuruldu. Futbolla ilk kez Sao Tome sokaklarında ve kırsal alanlarda başlayan Fernandes'in ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için bu durum uzun süre böyle devam etti.

Ancak ailesinin Portekiz'e göç etmesine izin verildiği andan itibaren adeta kaderi değişen Fernandes, Frielas kasabasına yerleşmeleriyle beraber yeni bir hayata da adım attı. Yeteneklerinin anında anlaşıldığı yerel bir futbol akademisinde kendisini gösteren Fernandes tüm dikkatleri üzerine çekti.

Benfica tarafından izlemeye alınan Fernandes'in ailesi başta bu transferi istemedi ancak Frielas antrenörleri teklifin reddedilmemesi gerektiği konusunda ebevenyleri ikna edince transfer yapıldı.

Küçük yaşına rağmen ayaklarına hakim, futbol topuyla istediği her şeyi yapabilen Fernandes, antrenörlerine de zor anlar yaşatıyordu. Bir idman esnasında antrenörü Paulo Sergio, "Gedson, lütfen biraz otur ve diğerlerinin de oynamasına izin ver" diyerek oyuncusunun dinlenmeni talep etti.

Ancak sahadan ayrılmak istemeyen Fernandes'in yanıtı şu şekilde oldu: "Koç, lütfen biraz daha oynamama izin verdi. Söz veriyorum artık gol atmayacağım."

Zaman içerisinde orta sahada görev yapmaya başlayan Fernandes, tekniği ve hızının yanına defansif özelliklerini de ekleyince vazgeçilmez bir isim haline geldi. Müthiş hamle özellikleriyle top kapmakta başarılı olan Fernandes, rakip yarı sahadaki presiyle de rakipleri boğuyor.
 

Yorumlar (0)