Sosyal medya bunu konuşuyor: IFAB'dan tarihi "VAR" kararı

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda hakemlerin VAR kayıtlarının canlı bir şekilde aktarılması kararı çıktı. Artık hakemler, VAR monitörünün başına geçtiğinde, hakemlerle içeride yaptığı konuşmalar tribündeki taraftarlara ve TV başındaki izleyicilere eş zamanlı bir şekilde yansıtılacak.

SPOR 19.01.2023, 11:12
Sosyal medya bunu konuşuyor: IFAB'dan tarihi "VAR" kararı

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, ilginç bir kararla konuşuluyor. VAR sisteminde yeni bir uygulamayı devreye almayı düşünen IFAB'ın kararı son günlerin en çok konuşulan olayları arasında yer aldı.

Artık TV'den duyulacak

Şubat ayında Fas'ta yapılacak olan FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda hakemlerin VAR monitörünün başına geçtiği anda canlı bir şekilde konuşmalarının yayına aktarılması yönünde karar verildi. Aynı anda stadyumda yer alan hoparlörler ile tribündeki taraftarlara da yansıtılacak olan bu konuşmalar şeffaflık getirecek.

Basketboldaki gibi sürenin durdurulması önerilecek

Bununla beraber tıpkı basketbolda olduğu gibi maçlar esnasında sürenin durdurulması önerisi olacak. Bu olaya FIFA tarafından sıcak bakılmasıysa taraftarları şaşırttı. Artık yeni kurallarla basketbolda olduğu gibi top çizgiyi geçtiği anda süre otomatik olarak durabilir.

Yorumlar (0)