Solbakken: "Başakşehir bizi baskı altına alacak"

Kopenhag Teknik Direktörü Stale Solbakken ile futbolcular N'Doye ve Zeca Danimarka'da görev yapan Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

SPOR 09.03.2020, 10:18
Solbakken: "Başakşehir bizi baskı altına alacak"

Solbakken, Başakşehir'i nasıl bulduğuyla ilgili bir soruya, rakiplerini bildiklerini ve Başakşehir kadrosunun iyi ve tecrübeli isimlerden oluştuğunu belirtti. Zamanla Başakşehir'i daha iyi tanıyacaklarını söylenen deneyimli teknik direktör, Türk kulüpleri içinde daha önce Fenerbahçe ve karşılaştıkları Galatasaray'ı iyi bildiklerini, Atiba ve Sörloth'u ise takip ettiğini ifade etti.

İlk maçla ilgili beklentisi sorulan Danimarkalı futbol adamı,"Muhtemelen bizi belli periyotlarda baskı altına alacaklar. Baskıdan kurtulup, belli bölümlerde kendi oyunumuzu oynayabilecek miyiz hep birlikte göreceğiz." şeklinde konuştu.

Kopenhag'ta görev yaptığı süreçte 6 lig şampiyonluğu ve 4 Federasyon Kupası kazanan teknik adam, deplasmanda iyi bir skor elde etmek istediklerini sözlerine ekledi.

Yeniden Türkiye'de olmak çok güzel

Solbakken'den sonra soruları yanıtlayan eski Trabzonsporlu Dame N'Doye,"Yeniden Türkiye'de olacak olmak çok güzel. Türkiye'de çok fazla arkadaşım var ve hala onlarla konuşuyorum. Medipol Başakşehir'in çok iyi oyuncuları var ve bazılarını tanıyorum. Şansları değerlendirecek olursak iki iyi takım arasında güzel bir maç olacak. Şansın bizimle olmasını umuyorum." ifadelerini kullandı.

Türk futbolu ile ilgili görüşlerini belirtmeye devam eden Senagalli golcü, "Türk futbolu çok iyi bir seviyede, bu yüzden Avrupa'da varlar. Türkiye'de iyi takımlar ve iyi oyuncular var. Atmosfer çok güzel ve taraftarlar da çok iyi. Danimarka'da da taraftarlarımızla olan bağımız çok kuvvetli." ifadelerini kullandı.

Şanslar eşit

Kopenhag'ın kaptanı Zeca ise şu ifadeleri kullandı:"İyi ve tecrübeli bir takıma karşı zor bir maç olacak. Türkiye'de atmosfer ve taraftarlar her zaman çok iyi. Bizi zor bir maç bekliyor."

Maçın favorisi olmadığını belirten Yunan futbolcu,"Turun favorisi yok. İki takımın da şansı eşit. Türkiye'deki maçta kendi oyunumuzu kabul ettirip, gol yemeden ikinci maç için avantajlı bir skor elde edip, turu evimizde geçmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)