"Sokak kavgasında yenebilirim"

Boksun efsane ismi Mike Tyson, Floyd Mayweather'ı sokak dövüşünde etkisiz hale getireceğini iddia etti.

SPOR 05.10.2019, 10:15 11.10.2019, 18:04
"Sokak kavgasında yenebilirim"

53 yaşındaki Mike Tyson'ın, bastırılmış genç benliğe ve alçakgönüllülüğe sahip olması ringlere tekrar dönmeyeceği anlamına gelmiyor.

Tyson, "Sanırım Floyd'u sokak kavgasında yenebilirim. Aramızda eşitlik bile olamaz" dedi ve sözlerine "Halkada güçlü taraf olan o olsa bile yine de beni işaret ederdi. Gerçekten iyi bir tekniği var, yaptığı işte harika" şeklinde devam etti. Konuşmasının sonunda Demir Mike, ringde başarılarından ve bir bütün olarak boks sporu için yaptıklarından dolayı Floyd'a saygı duyduğunu belirtti.

Eski ağır siklet şampiyonu, en büyük boksör olarak kabul edilmenin halkadaki başarısınında ötesinde bir kavram olduğuna inanıyor.

Tyson, "Büyüklük kendini insanlardan korumak değil. Bu zaten insanlar tarafından kabul ediliyor" dedi.

En genç ağır siklet şampiyonluğu

Boks dünyasının en efsane ismi olan 'Demir Mike' olarakta bilinen Mike Tyson, ilk profesyonel maçını 1985 yılında yaptı. Rakibini ringte 1. rauntta 8 saniyede nakavtla yenen Tyson, henüz 20 yaşında dünyanın en büyük boksörleri arasında yer almayı başardı. Kısa bir süre sonra Dünya Ağır Siklet Şampiyonluğu ile beraber en genç ağır siklet şampiyonu olarak tarihe geçti. Çenesi sağlam, hiç nakavt olmamış Larry Holmes, Demir Mike karşısında sadece 4 raunt dayanabildi. Hiç yenilgisi olmayan Michael Spinks'i 1. rauntta nakavt ederken, 1990 yılına kadar ringe çıktığı 37 maçta hiç yenilgiyi tatmadı. Buster Douglas'la yaptığı maç ile 1990 yılında ilk mağlubiyetini yaşadı.

ABD Güzellik Kraliçe'sine tecavüz olayının ardından, 3 yıl ceza alan Mike Tyson, cezaevinde Müslüman oldu ve Malik Abdülaziz adını aldı. 

İki yıl men cezası

1997 yılında Evander Holyfield ile yaptığı unvan maçında rakibinin kulağını kopardığı için şampiyonadan diskalifiye edildi ve iki yıl men cezası alırken, Ohio'da ringe çıkması ömür boyunca yasaklandı.

Boksa geri dönen Tyson, 2002 yılında karşı karşıya geldiği Lennox Lewis karşısında yenilgiye uğradı. 

Ara verdiği ringlerde 2004 yılında geri dönüş maçında kazanan Demir Mike, bu maçında kariyerindeki beşinci yenilgisini yaşadıktan sonra maçın ardından bacağından yaşamış olduğu sakatlık nedeniyle sol kroşe atamadığını açıkladı.

2005 yılında Kevin McBride ile yaptığı maçın 7. raundunda çekilerek kariyerinde ilk defa bir maçı tamamlayamadı. Maç sonrası yaptığı açıklamada, "Artık tükendim. Kalbimde boks yapma isteği ve cesareti kalmadı" dedi.

Saldırgan dövüş stili ile Mike Tyson, boks ile ilgilenen ilgilenmeyen herkesin ilgi odağı olmayı başardı.
 

Yorumlar (0)