Slaven Bilic’in yeni takımı belli oldu

2013-2015 yılları arasında Beşiktaş’ı çalıştıran Hırvat teknik adam Slaven Bilic, İngiltere’ye geri döndü. 

SPOR 26.09.2022, 17:02 28.09.2022, 08:42
Slaven Bilic’in yeni takımı belli oldu

Championship ekiplerinden Watford, teknik direktörlük görevine Slaven Bilic’in getirildiğini duyurdu. Kısa süre önce Rob Edwards ile yolları ayıran Watford, Bilic ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Öte yandan Hırvat teknik adam, sarı-siyahlı ekibin son 1 sene içerisindeki 5’inci teknik direktörü oldu. Watford son 1 senede Xisco Munoz, Claudio Ranieri, Roy Hodgson ve Rob Edwards ile çalışmış ancak istenilen sonuçlar bir türlü alınamamıştı.  

“Bilic çok önemli ve başarılı bir teknik adam”

Slaven Bilic ile sözleşme imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan kulübün sahibi Gino Pozzo, “Yönetim kurulumuz Slaven Bilic ismi üzerinde uzlaşıya vardı. Bu değişikliğin kulübümüze çok olumlu yansıyacağına inanıyorum. Bilic çok önemli ve başarılı bir teknik adam. Kendisi ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladık. Takımımızı arzulanan seviyeye çıkaracağına inancımız tam. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Beşiktaş’ta 2 sezon görev yaptı

Teknik direktörlük kariyerine 2001 yılında Hajduk Split’te başlayan Slaven Bilic, 2004 yılında Hırvatistan U21 takımının başına getirildi. 2 sene sonra Hırvatistan A Milli Takımı’nın geçiş yapan deneyimli teknik adam, oynattığı futbolla takdir topladı. 6 senelik milli takım kariyeri sonrası 2012 yılında Lokomotiv Moskova’ya imza atan Bilic, 1 sene sonra ise Beşiktaş’la sözleşme imzaladı. 2013-2015 yıllarında siyah-beyazlı takımı çalıştıran Hırvat teknik adam, ardından West Ham, Al-Ittihad, West Bromwich ve BJ Guoan’da teknik direktörlük yaptı. Bilic, ocak ayında Çin ekibi BJ Guoan ile yollarını ayırmıştı. 

Yorumlar (0)