Sivasspor'un Kuruluşu, Süper Lig Dönemi, Taraftarları

SPOR 06.10.2020, 00:54 08.11.2020, 01:18
Sivasspor'un Kuruluşu, Süper Lig Dönemi, Taraftarları

Sivasta 9 Mayıs 1967 yılında kurulan Sivasspor Süper Lig’de mücadele eden bir futbol takımıdır. Bunun dışında e- spor, judo, masa tenisi, cirit, bilardo ve briç alanlarda da faaliyetlerini sürdüren bir kulüptür. Kırmızı- beyaz renklere sahip olan spor kulübü 2004-2005 sezonunda 1. Lig’de şampiyon olmuştur. Kurulduğu günden bu yana Kayserispor ile rekabet içerisindedir. Kuruluşundan bu yana Sivas Şehir Stadyumunda maçları oynamıştır. 1984 yılında 4 Eylül Stadyumuna geçiş yapar. Yıllar içerisinde stadyumda tadilat çalışmaları yapılır ve kapasitesi artırılarak 2016 yılında tekrar hizmete açılır.

Sivasspor’un Kuruluşu

Kulüp esasında gençliğin bedeni gelişimine katkıda bulunmak amacı ile 1932 yılında kurulmuştur. İlk kurulduğu yıllardaki sportif faaliyetleri hakkında çok fazla bilgi bulunmasa da Halkevi Topluluğu ile çalışmalarını koordineli olarak yürüttüğü biliniyor. Kurulduğu yıllarda 122 üyesi bulunan kulüp 1950 yılında Sivas Gençlik Kulübü olarak resmen kurulur. 1967’ye gelindiğinde ise Kızılırmakspor ve Yolspor’u bünyesine katarak günümüzdeki kulübün temelleri atılır.

Süper Lig Dönemi

2004-2005 sezonlarında şampiyonluk ile tanışan Sivasspor için Süper Lig dönemi başlar. Sonraki sezonlarda 8. Ve 7. Olarak ligi tamamlayan takım şampiyonluğu kol payı kaçırdığı sezonlarda olmuştur. UEFA Şampiyonlar Liginde Türkiye’yi temsil eden beşinci takım olmuştur. 2013-14 sezonunda futbol tarihinin önemli oyunlarından olan Roberto Carlos teknik direktörlük görevi yapmıştır. Bu sezonu 5. Sırada tamamlar.

Arma, Renkler ve Taraftarlar

Armasında üç yıldız yer alır. Bunlar Sivas Gençlik, Kızılırmak ve Yolspor kulüplerini temsil eder. Armasında Sivas’ın ve Sporun S’leri iç içe bulunur. Armada kırmızı – beyaz renklerde bulunur. Renkler hem Türk bayrağını hem de kan ve kardan esinlenerek kullanılmıştır. Kulüp statlarında iki grup taraftar vardır. Bunlardan biri Yiğido Gençlik, diğeri ise Çılgınlar 58 olmaktadır. En bilinen Sivasspor tezahüratı 58. Dakikada telefon flashları ile yapılandır.

Yorumlar (0)