Sivasspor'un galibiyeti ilaç gibi geldi! Puan farkı açılmadı

UEFA Avrupa Ligi'nde Sivasspor'un Karabağ karşısında aldığı 3-2'lik galibiyet, Türkiye'nin rakipleriyle arasında bulunan puan farkının açılmasının önüne geçti. 

SPOR 27.11.2020, 10:15
Sivasspor'un galibiyeti ilaç gibi geldi! Puan farkı açılmadı

Türkiye, bilindiği üzere son dönemde Avrupa kupalarında başarısız oldu. Millî mücadelelerde de performansın beklentilerin altında kalması Türkiye'nin puan bakımından sürekli gerilemesine yol açtı. Bu nedenle Süper Lig'de şampiyon olan takım, Şampiyonlar Ligi'ne artık doğrudan katılamayacak. 

Süper Lig'in 2020-2021 sezonunda şampiyon olan takımın doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyecek olması nedeniyle Başakşehir ile Sivasspor'un sorumluluğu arttı. Başakşehir'in bulunduğu grubun çok güçlü olması nedeniyle iş Sivasspor'a kalmış durumda. 

Ülke sıralamasında şu anda Türkiye 13'üncü sırada bulunuyor. İskoçya 11'inci sırada, Ukrayna ise 12'inci sırada bulunuyor. Söz konusu sıralamaya göre Süper Lig'de şampiyon olan takımın Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılması imkânsız. Fakat Sivasspor'un Karabağ karşısında aldığı 3-2'lik galibiyet ciddi önem arz ediyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde bu hafta Ukrayna ekibi Zorya, Yunanistan ekibi AEK karşısında önemli bir galibiyet elde etti. İskoç ekibi Celtic ise Sparta Prag karşısında mağlup oldu. Rangers ile Benfica mücadelesi, 2-2 beraberlikle sona erdi. Celtic'in grubundan çıkmasının güç olduğu, fakat Rangers’ın ilerleyen turlarda sahip olacağı her puanın Türkiye için ciddi tehlike oluşturduğu biliniyor. Celtic gibi Zorya'nın fa gruptan çıkması çok zor görünüyor. 

Fakat Ukrayna'nın Avrupa'da bulunan diğer takımları Dinamo Kiev ve Shakhtar Donetsk.

Shakhtar Donetsk'in yoluna devam edebileceği ya da Avrupa Ligi'ne kalabileceği, elenme olasılığının da bulunduğu ifade ediliyor. Söz konusu takım birçok seçeneğe sahip. Dinamo Kiev'in gruptan çıkamadığı biliniyor, fakat Avrupa Ligi'ne kalacağı düşünülüyor. Yani şu anda Ukrayna favori takım olarak görünüyor. Sivasspor'un bu nedenle üstünde büyük bir yük olduğu biliniyor. Aynı şekilde Başakşehir'in de alacağı her puan çok kıymetli. 

İskoçya, 30.625 puanla 11'inci sırada yer alıyor. Ukrayna, 30.300 puanla 12'nci sırada, Türkiye ise 30.100 puanla 13'üncü sırada bulunuyor.

Yorumlar (0)