Sivaslı milli sporcu, 11 yıla 150 madalya sığdırdı!

Sivaslı wushu sporcusu 20 yaşındaki İlayda Emen, 11 sene kazandığı 150 madalyayla adım adım rekora koşuyor.

SPOR 23.06.2021, 11:21 24.06.2021, 09:28
Sivaslı milli sporcu, 11 yıla 150 madalya sığdırdı!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünde eğitimine devam eden 20 yaşındaki İlayda Emen, babasının isteğiyle 9 yaşında wushuya başladı. 11 yıl boyunca birçok şampiyonalara katılım gösteren Emen, 150’ye yakın madalya kazandı.

“Çok çalışarak kazandım”

 Avrupa ve Akdeniz şampiyonluğu, Dünya çocuk oyunları şampiyonluğu, Balkan şampiyonluğu, dünya ikinciliği ve üçüncülüğü ile birlikte sayısız Türkiye şampiyonluğu kazanan Emen, Sakarya’da düzenlenecek olan wushu Türkiye Şampiyonası'na da yoğun bir tempoyla hazırlanıyor. 

Wushu serüvenini anlatan milli sporcu Emen, ailesi ve antrenörünün kendisine desteğiyle katıldığı yarışmalardan birçok derece aldığını belirtti ve şunları söyledi:

“Çok madalyamın ve derecemin olmasının nedeni gerçekten çok çalışmaktan kaynaklanıyor. Yaptığım işi çok seviyorum gerçekten. İkisi bir arada olunca ve isteyince başarabiliyorsun. Türkiye Şampiyonası var şu an önümüzde. Yoğun bir tempo ile çalışmalara başladık. Ayrıca bu Türkiye Şampiyonası'nda Milli Takım seçmeleri de olacak. İstediğimiz başarıları yakalayacağız inşallah”

“Hedefim olimpiyat şampiyonluğu” 

Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu açıklayan başarılı sporcu Emen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Wushuda, dünya şampiyonalarında daha fazla ileriye gitmek istiyorum. Olimpiyatlara katılırsak olimpiyat şampiyonluğuna varacak hedeflerim var. Bu başarıların birçoğu ailem sayesinde oldu. Antrenörümün ve ailemin destekleriyle buralara kadar geldim. Ailem de başarılarımla çok gurur duyuyor. Bu da beni daha fazla mutlu ediyor. Etrafımdaki herkese bir spor dalıyla uğraşmalarını öneriyorum. Kültürel, bedensel ve fiziksel açıdan spor yapmanın çok kritik bir öneme sahip olduğunu düşünüyorum.” 

Yorumlar (0)