Sivas'ta köylülerin 'floor curling' merakı

Sivas’ta yaşayan köy sakinleri, Türkiye’de pek bilinmeyen bir spor dalı olan floor curling ile tanıştı ve büyük ilgi topladı. 

SPOR 05.06.2021, 15:49 06.06.2021, 12:09
Sivas'ta köylülerin 'floor curling' merakı

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, floor curling sporunun tanıtımı yapmak üzere oyun alanları kurarak köylülerle spor etkinliği düzenledi. 

‘Merkezim Her Yerde’ ve ‘Spor Köyümde’ projesi

Sivas’ın Ulaş ilçesindeki Hacımirza köyünde yaşayan köy halkı, salgın sürecinde yaptıkları sporla stres attı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Merkezim Her Yerde” ile Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan “Spor Köyümde” projesi çerçevesinde Sivas Hacımirza köyünde, antrenörler ile Farabi Gençlik Merkezi Gençlik liderleri, vatandaşlarla sportif faaliyetler düzenledi. 

“Floor Curling”e büyük ilgi

Köyde hazırlanan oyun alanlarında bir zemininin üzerine kurulan Floor Curling büyük ilgi görürken antrenörler, köy halkına bu sporun kurallarını ve oynama şeklini anlattı. Köy halkı ve çocuklar, yeni bir spor branşıyla tanışmanın heyecanını yaşarken bu oyunu oynamaktan dolayı büyük mutluluk yaşadı. Köy halkı, salgın tedbirleri çerçevesinde kendi aralarında bir süre oyun oynayarak gönüllerince eğlendi. 

 Bocce, badminton, okçuluk ve dart tanıtıldı 

Projedeki antrenörler, çocuklara ve köye halkına spor branşlarından bazılarını tanıttılar. Hafıza oyunu, halat çekme, bocce, badminton okçuluk ve dart ile tanışan köy halkı, bu spor branşları ile tanışmanın ve oyun oynamanın heyecanını yaşadı. 

“Çocuklarımız, hiç böyle şeyler görmedi”

Hacımirza köyü muhtarı Ömer Koçak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu tarz sportif etkinlikleri ilk kez gördüklerini söyleyerek, şunları söyledi:

“Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, köyümüze geldikleri için teşekkür ediyorum. Bu tarz bir çalışma yapıldığı için gurur duyuyorum. Spor etkinlikleri yapılması bizi çok mutlu etti. Çocuklarımız için de iyi bir spor oldu ve devamının olmasını bekliyorum. Çocuklarımız fazlasıyla heveslendi ve çok mutlu oldular. Çocuklarımız hiç böyle şeyler görmedi. Teşekkür ediyorum” 

“Çok mutluyuz” 

 Köy çocuklarından Amine Adıgüzel, “Ağabeylerin buraya gelmesiyle çok mutlu olduk. Dart attık, curling oynadık, ok attık. Biz çok mutluyuz gerçekten. Tekrar gelmelerini istiyoruz” sözlerini kullandı. Samet Yıldırım ise “Köyümüze gelen bütün ablalarımız ve ağabeylerimiz bizim için oyun sahaları yaptı. Gülle attık, dart attık. Bunları bize öğrettikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.








Yorumlar (0)