Sırada Alexis Sanchez var! İşte Galatasaray'ın transfer gündemi!

Süper Lig'in 2'nci haftasında cumartesi günü Giresunspor'u ağırlayacak olan Galatasaray, yaptığı antrenmanla maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenmana katılan Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Mertens ile Torreira'nın transfer sürecinden bahseden Erden, Alexis Sanchez'i de kadroya katmak istediklerini belirtti. Victor Nelsson'un takımda kalması taraftarı olduklarına değinen Erden Timur, "Giderse bununla ilgili planımız da hazır." dedi.

SPOR 09.08.2022, 16:53 10.08.2022, 13:32 Hakan Öksüz
Sırada Alexis Sanchez var! İşte Galatasaray'ın transfer gündemi!

Süper Lig'de yeni sezonun ilk maçında Antalyaspor deplasmanına çıkan Galatasaray, Gomis'in 90'ıncı dakikadaki golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Okan Buruk yönetiminde sezonun ilk maçında 3 puana ulaşan sarı kırmızılılar, ligdeki rakiplerinin Avrupa'da yarışacak olmasını avantaja dönüştürerek şampiyon olmak istiyor. Yeni sezon öncesi yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendiren Galatasaray, Antalyaspor karşısındaki oyunuyla taraftarlarına umut verdi.

"Arda her fırsatta yardımcı olmaya çalışıyor"

Sarı kırmızılılar, Giresunspor'u ağırlayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenmana katılan Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. 

Torreira ile Mertens'in takıma dâhil edilme sürecinde Arda Turan'ın katkısı olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Timur, "Arda, büyük bir Galatasaraylı olduğunu her zaman gösteriyor. Kulüp için desteğini esirgemiyor. Torreira ile Mertens'in transfer sürecinde Arda ile telefon konuşmaları yaptık. Arda ve ortak tanıdığımız olan başka bir futbolcuyla yemekte buluşacaktık. Yani aslında Arda ile yediğimiz yemeğin bu transferlerle ilgisi yok. Oyuncular zaten ikna edilmişti." dedi.

"Juventus, Mertens'e 5 milyon avro teklif etmişti"

Mertens'e Juventus'tan 5 milyon avroluk teklif geldiğini hatırlatan Erden Timur, "Juventus'u bizim için 6 gün bekletti. Nihayetinde bizi tercih etti. Napoli efsanesi Maradoon'dan bile daha çok gol attı takımında. Napoli tarihinin en golcü oyuncusunu transfer ettik. Öte yandan Torreira'ya da çok sayıda kulüpten teklif gelmişti. İki transferin de gerçekleşmesi için yaklaşık 20 gün yoğun çaba sarf ettik. Maaşlarla ilgili bir sınırımız var ve bunu hiç aşmadık. Futbolcuları çeşitli vaatlerle ikna edebilirsiniz. Hiçbir şey işe yaramazsa para devreye giriyor." ifadelerini kullandı.

Torreira'nın transfer sürecinden bahsetti

Transfer çalışmalarının zannedildiğinden çok daha zahmetli bir süreç olduğuna değinen Timur, "Torreira için Arsenal ile görüştüğümüzde kapıyı 18 milyon avrodan açtılar. Daha sonra 15 milyon avroya kadar indiler. Israrlarımıza rağmen iki hafta boyunca daha aşağı çekemedik. Sabır bu işte önemli. Bu süreç devam ederken Mertens ikna olmuştu. Murat Özkaya ile Arda Turan'ın oraya gelmesinin bu transferlerle alakası yoktu. Bambaşka bir konuydu." dedi.

"Alexis Sanchez'i de istiyoruz"

Kadrolarına katmak istedikleri futbolculardan birinin de bir zamanlar Barcelona, Arsenal ve Manchester United gibi takımlarda top koşturan Alexis Sanchez olduğunu ifade eden Erden Timur, "Görüştüğümüz oyuncu sayısı hayli fazla. Tek bir mevki için yaklaşık 5-6 alternatif isimle görüşme yapabiliyoruz. İlgilendiğimiz oyuncuların seviyesi aşağı yukarı aynı. Görüşmelerde strateji çok önemli. Çok zeki insanlarla görüşüyorsunuz. 80 günü geçti, gece saat 04.00'ten önce uyuduğum yok." değerlendirmesinde bulundu.

"Hedefimiz, orta vadede Avrupa'da şampiyonluk"

Görüştükleri futbolcuları ikna ederken "Avrupa şampiyonu olma" hedefinde bahsettiklerini dile getiren Timur, "Orta vadeli hedefimiz bunu gerçekleştirmek. Bu inancımızı karşı tarafa aktarmaya çalışıyoruz. Bu sezon Avrupa'da yokuz. Güzel bir sezon olacağını umut ediyoruz. İlk karşılaşmalarda hakem hataları vardı. Birçok maçta hakem hatası oldu. Bunları not alıyoruz. Bu sezon bilimsel şekilde ilerleyeceğiz." dedi.

"Nelsson gitmek istiyor"

Victor Nelsson'un takımda kalmasını arzu ettiklerini belirten Timur, "Çeşitli kulüplerden gelen teklifler var. Eğer giderse takım bundan etkilenmeyecek. Bununla ilgili planımızı çoktan hazırladık. Stoper bölgesi için çalışmalar yaptık. Nelsson ile dün bir görüşmede bulunduk. Hayallerinden bahsetti ve gitmek istediğini açıkça belirtti. Bizim hedeflerimizden birisi de futbolcuları bireysel hedeflerine ulaştırmaktır. Kalmasını isteriz ancak gitmesi durumunda planımız da hazır." diye konuştu.

Yorumlar (0)