Simona Halep'e doping şoku: Geçici olarak men edildi!

Rumen tenisçi Simona Halep'in doping testinde roxadustat" maddesine rastlanması, tenis dünyasını şoke etti. Geçici olarak spordan men edilen 31 yaşındaki tenisçi, hayatının en büyük şokunu yaşadığını belirterek sosyal medyadan bir paylaşım yaptı.

SPOR 21.10.2022, 18:15 23.10.2022, 08:05 Hakan Öksüz
Simona Halep'e doping şoku: Geçici olarak men edildi!

Kadınlar tenisinin 9 numaralı ismi Simona Halep'in doping testinden hayranlarını üzecek bir sonuç çıktı. Rumen tenisçinin doping testine ilişkin sonuç, Uluslararası Teniste Dürüstlük Birimi (ITIA) tarafından duyuruldu. Ağustos ayında oynanan ABD Açık turnuvasında doping testine giren ünlü tenisçinin kanında "roxadustat" maddesinin tespit edildiği belirtildi.

"Roxadustat" maddesi tespit edildi

Bir zamanlar kadın tenisinin zirvesinde yer alan Simona Halep'in, "B" numunesini analiz ettirdiği ve bu test sonucunda "roxadustat" maddesine rastlandığı aktarıldı. Kariyerinde iki kez grand slam kazanan 31 yaşındaki Simona Halep'in testinden çıkan sonuç, hayranlarını üzdü. Ünlü tenisçinin geçici olarak spordan men edildiği belirtildi. Sosyal medyadan Halep'e destek mesajları kadar, eleştiri de geldi.

"Hayatımın en büyük şokunu yaşıyorum"

Hayatında daha önce böylesine büyük bir şok yaşamadığını kaydeden Simona Halep, sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Hayatının en zor mücadelesinin şimdi başladığını vurgulayan başarılı tenisçi, paylaşımında, "Bu sefer sayı için değil, gerçek için mücadele edeceğim. Kariyerimde çıktığım onca maçta tek bir kez bile hile yapma düşüncesini aklımdan geçirmedim. Bu, benim değer yargılarıma ters. Mesele şampiyonluk veya para değil. Her şey, tenis ile aramdaki 25 yıllık sevgi hikayesiyle alakalı." ifadelerine yer verdi.

Geçirdiği operasyon nedeniyle sezonu kapatmıştı

1991 doğumlu Simona Halep, 2018 ve 2019 yıllarında kazandığı peş peşe zaferlerle adından söz ettirdi. 2018 yılından Fransa Açık'ta zafere ulaşan Rumen tenisçi, bir yıl sonra Wimbledon'ı kazandı. Önceki ay bir burun operasyonu geçirdiğini ve artık daha rahat nefes alabileceğini kaydeden Halep, bu sezon maçlara çıkmayacağını belirtmişti.

Yorumlar (0)