Silviu Lung: Romanya'da Atatürk gibi bir liderimiz olmadı

Kayserispor'da 3. sezonunu geçiren ve ligin ilk yarısında maç başına en fazla kurtarış yapan kaleci olarak tüm dikkatleri üzerine çeken Rumen file bekçisi Silviu Lung, açıklamalarda bulundu.

SPOR 06.01.2020, 17:29 12.01.2020, 15:54
Silviu Lung: Romanya'da Atatürk gibi bir liderimiz olmadı

Türkiye'de yaşamaktan oldukça memnun olduğunu dile getiren Lung, Anıtkabir'e gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin, "Benim için inanılmaz bir tecrübeydi. Çok güzeldi. Eşimle ilk kez Ankara'yı ziyaret ettik. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayat hikayesini dinledim. Bu ülkeye kazandırdıklarını ve Türkiye'nin şu anki durumunda ne kadar etkisi olduğunu gördüm. Bu ülkenin cumhuriyet ve demokrasi gibi kazanımları onun sayesinde aldığını öğrendim. Romanya'da Atatürk gibi bir liderimiz olmadı." ifadelerine yer verdi.

Atatürk'ün Türkiye için yaptıklarının önemini vurgulayan Silviu Lung, "Türk insanının ona böyle bir şey (Anıtkabir) yapması çok güzel ve etkileyici. Atatürk, Türk insanının kalbinde yaşıyor. Atatürk, Türk halkı için çok önemli bir lider. Türk halkı, böyle muazzam bir eserle Atatürk'ü sonsuza dek yaşatacak. Çok etkilendim." değerlendirmesini yaptı.

"Değişim sezonu diyebilirim"

Silviu Lung, bu sezon kulüp başkanı ve teknik direktör değişikliklerinin yanı sıra kadroda yaşanan değişimin sahada kötü sonuçlara yol açtığını belirtti.

Mali sıkıntılar ve özellikle kadroda istikrar sağlanamaması sebebiyle zor bir sezon geçirdiklerini ifade eden Lung, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Sezon başında neredeyse 15 oyuncu değiştirdik. Takıma 10 oyuncunun adaptasyonu çok zor oldu. Çok zorlandılar. Çok fazla değişim yaşadık. Değişim sezonu diyebilirim. Başkan ve teknik direktör değişti. Süreklilik sağlayamadık. Bu da kötü sonuçlara yol açtı. Bunun için çok üzgünüm. Takımın son sırada olması benim için hayal kırıklığı. Çok zor zamanlar geçirdik. İlk maçlarda çok fazla son dakika golleri yedik. Başka sorunlarla uğraştığımız için ilk yarıda başarılı olamadık. Bu, hepimiz için çok üzücü."

"Jübilemi Türkiye'de yapmak istiyorum"

Süper Lig'de oynadığı için mutlu olduğunu söyleyen Lung, "Çok dürüstçe konuşacağım, bu ligi çok seviyorum. Futbolu bırakana kadar burada oynamak ve jübilemi Türkiye'de yapmak istiyorum." şeklinde konuştu.
 

Yorumlar (0)