Sevilla 6. kez UEFA kupası şampiyonu oldu!

UEFA Avrupa Ligi Finali'nde İnter'i 3-2 yenen Sevilla, kupayı 6. kez kazanmış oldu.

SPOR 22.08.2020, 01:37 Hanife
Sevilla 6. kez UEFA kupası şampiyonu oldu!

UEFA Avrupa Ligi Finali, Almanya'nın Köln kentinde yer alan RheinEnergieStadion'da İspanyol ekibi Sevilla ile İtalyan rakibi İnter arasında oynandı.

Gol düellosuna dönüşen maçın 3’üncü dakikasında ceza sahası içine atılan derin pasa yönelen Lukaku, bu pozisyonda Diego Carlos’un hareketiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.



İlk gol Lukaku’dan

5’inci dakikada kazanılan penaltı ile topun başına geçen Lukaku, yaptığı atışla topu filelere göndererek takımını 0-1 öne geçirdi.
 



Luuk De Jong, Sevilla'yı öne geçirdi

12’nci dakikada ise İnter savunmasından önce uçarak kafayı vuran Luuk de Jong topu ağlara göndererek skoru 1-1 yaparak eşitliği sağladı.

33’ncü dakikada kazanılan serbest vuruş ile Ever Banega, topu arka direğe gönderdi. Bu anda müsait durumdaki Luuk de Jong kafa vuruşuyla topu uzak köşeye göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.



Godin skora denge getirdi

35’inci dakikada Brozovic’in ceza sahasına gönderdiği ortada Godin, yükselip kafayı vuruşu ile topu filelere göndererek skoru 2-2 yaptı ve maçta yeniden eşitliği sağladı.



İKİNCİ YARI

74’üncü dakikada defans oyuncusu Diego Carlos, ceza sahası içinde uygun pozisyonda yaptığı röveşata şutunu gole çevirerek, skoru 3-2 yaptı.


Sevilla 6. Kez kupayı kazandı

Maçın 3-2 skorla tamamlanması ile Sevilla, 6. kez UEFA Avrupa Ligi kupasını evine götürmüş oldu.

Yorumlar (0)