Ses kayıtları ortaya çıktı: Alevleri görebiliyorum!

NBA yıldızı Kobe Bryant ile kızı Gianna'nın yaşamını yitirdiği helikopter kazasını görerek polisi arayan tanıkların ses kayıtları ortaya çıktı. 

SPOR 04.02.2020, 13:11
Ses kayıtları ortaya çıktı: Alevleri görebiliyorum!

Los Angeles Polis Departmanı, 26 Ocak günü NBA yıldızı Kobe Bryant ile kızı Gianna'nın yaşamını yitirdiği helikopter kazasını görerek polis arayan tanıkların ses kayıtlarını paylaştı. 

Kayıtlara göre, görgü tanıklarından birinin "Helikopteri gördüm. Bulutların içindeydi. Sonrasını hatırlamıyorum." dediği ortaya çıktı.

Diğer bir görgü tanığının da "Hiçbir şey görünmüyordu ve ardından bir patlama sesi duydum ve sessizlik oldu. Alevleri de görebiliyorum." dediği öğrenildi. 

Eşinden ilk açıklama

Kobe Bryant’ın eşi Vanessa Bryant, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunmuştu.

Kendisine destek olanlara teşekkür ederek başladığı paylaşımında yaşadığı acının kelimelerle tarfi edilemeyeceğini kaydeden Vanessa, "Ben ve kızlarım, bu korkunç zamanda bize destek ve sevgilerini gösteren milyonlarca insana teşekkür ederiz. Dualarınız için çok teşekkürler. Buna gerçekten ihtiyacımız var. Taptığım kocam ve harika bir baba olan Kobe Bryant ve benim güzel, tatlı, sevgi dolu, düşünceli harika kızım Giannı’yı beklenmedik bir şekilde kaybettiğimiz için ailece yıkılmış durumdayız. Ayrıca kazada sevdiklerini kaybeden diğer aileler nedeniyle harap durumdayız. Yaşadığım acıyı anlatacak kelime bulmakta zorlanıyorum. Tek tesellim, Kobe ve Gigi’nin çok sevildiklerini bilmeleri… Onlar hayatımızın bir parçası olduğu için minnettarız. Keşke sonsuza kadar yanımızda kalabilselerdi. Ne yazık ki aramızdan çok erken ayrıldılar." ifadelerini kullanmıştı. 

Kazaya ilişkin korkunç detay

NBA yıldızı Kobe Bryant ile kızını taşıyan helikopterin sahibi olan şirketin, sisli havalarda sefer yapma ruhsatına sahip olmadığı belirlendi. 

Öte yandan, pilot Ara Zobayan'ın federal makamlardan aldığı ve yalnızca helikopterin göstergelerine bakarak uçabilmesini sağlayan bir sertifikaya sahip olduğu fakat pilotun kötü havalarda uçma tecrübesinin az olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar (0)